maandag 20 juli 2015

Ilex aquifolium

Boek het De Hulst, Izegem. Makkelijk, snel en veilig boeken! Uw boeking direct bevestigd! Snel en veilig online boeken. Lees echte reviews en boek nu!

Snel, eenvoudig, gemakkelijk. Reserveer online, laagste prijzen. Haagplanten, zo bij u thuisbezorgd. Binnen werkdagen geleverd. Its glossy green prickly leaves and bright red berries (produced only by the female plant) are represented in wreaths, garlands and cards wherever Christmas is celebrated.


Er zijn tientallen cultivars benaamd waarvan vele met bont blad. Genus Ilex can be deciduous or evergreen shrubs and trees with often spiny leaves, small white flowers (male and female usually on separate plants) an on female plants, showy berries in autumn Details I.

Tol is de beste hulst voor hoge hagen. Ilex aquifolium (Gewone hulst, Groene hulst, Scherpe hulst) online kopen? Hij kan tot meter hoogte uitgroeien. Net als andere hulst-soorten staat hij graag in een humeusrijke, licht zure bodem. Een inheemse struik met donkergroen golvend blad is leerachtig, glanzend en stekelig.


Oudere bladeren zijn minder stekelig. De rode besjes zie je alleen aan de. De uiteindelijke hoogte is circa 350cm. Er zijn exemplaren van deze Europese soort bekend van meter hoog en zeker meter breed.


Het is een langzaamgroeiende compacte hulst. De planten zijn zeer vorstbestendig. De ilex aquifolium vergt weinig onderhoud maar als haagplant groeit hij het best als je hem twee keer per jaar snoeit.


Dan krijg je een mooie, dichte haag. Vergeet de haag na de snoei niet bij te mesten! Ilex is meestal tweehuizig (mannelijke en vrouwelijke bloemen aan verschillende planten), maar er zijn uitzonderingen.

Bestuiving vindt meestal plaats door bijen en andere insecten. De vrucht is een kleine, meestal rode bes die een tot tien zaden bevat. Hulst ontwikkelt mooie, rode bessen in de periode van september tot maart.


Bekijk de beschikbaarheid van deze boom in onze webshop. Van tol is een bijzonder decoratieve en vrijwel stekelloze vrouwelijke hulst, deze middelgrote struik of kleine boom is wintergroen. De Romeinen kenden de hulst als Ilex en dat is dus ook nog altijd de wetenschappelijke naam. Ilex was belangrijk voor de Romeinen, want in het midden van de winter, als het zelfs in Rome donker en wat frisjes was, verzamelden ze de takken van deze groene en kleurige plant om er hun huizen mee te versieren. Alleen het overtollige scheuten verwijderen en verkeerd staande takken eruit snoeien.


Je zou dit ook vormsnoei kunnen noemen om de natuurlijke vorm te behouden. De soorten met scherpe bladeren vormen samen een ondoordringbare muur voor ongewenste gasten in de tuin zoals honden en katten. De bochtige getande bladeren hebben dorens tot op een hoogte van ca. Naast de aquifolium vindt u ook de ilex meservaea op deze pagina. Deze heester kent dezelfde eigenschappen als de aquifolium soorten en is ook zeer geschikt als haag.


There are dozens of varieties, many with variegated leaves. Plants are either male or female, and only the female plants bear berries. Deze struik is goed winterhard en blijft ook in de winter groen.


Hulst is een groenblijvende heester met rode bloemen die mede vanwege zijn kleurstelling erg populair is rond de kerst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts