maandag 27 juli 2015

Mos verwijderen uit gras

Zorg dat je gras sterk en gezond blijft en bestrijd het mos in je gazon. Ontdek hoe je mos snel en eenvoudig kunt verwijderen uit je gazon. Gras al vanaf €per m2. Onkruidbestrijding I - voordeel! Ruim 2producten op Beslist.


Professionele vochtbestrijding. Oorzaken, oplossingen en scherpe tarieven. Dit komt doordat mos voor een dikke bovenlaag zorgt, waardoor al het water in het mos blijft zitten. Mosvorming in een gazon komt vaak voor en is meestal ongewenst.


Gelukkig zijn er ook oplossingen en kun je mos verwijderen. Mos kan je alleen effectief bestrijden door het zoveel mogelijk te verwijderen en het volledig uit te hongeren. En dat doe je best door je gras goed te onderhouden en te vertroetelen. Als het gras goed groeit, blijft er voor het mos niet voldoende voedsel en licht over en zal het snel de strijd verliezen van het snel groeiende gras. Dat het mos afsterft, kunt u duidelijk zien doordat het mos geel en later bruin zal kleuren.


Mos verwijderen uit gras

Bestel nu de producten die gazon mos tegengaan! Mos uit je gazon verwijderen. Mos bestaat uit minuscule plantjes en is een leefomgeving voor kleine ongewervelde dieren.


De meeste mossoorten zijn inheems en goedaardig, onderdeel van de natuurlijke opeenvolging van vegetatie. Mos ontstaat wanneer de grond in slechte staat is. Te weinig zuurstof, structuur en voedingsstoffen in de bodem zorgen ervoor dat mos het wint van gras. Schaduw of te kort maaien kunnen ook de oorzaak zijn van mos.


Mos verwijderen uit gras

Wat tegen een viltlaag en mos helpt, is verticuteren. Verticuteren is een beetje te vergelijken met schoonharken. Alleen krachtig gras kan mos voorkomen. Een te zure gron te veel schaduw of te veel vocht liggen vaak ten grondslag aan mosvorming.


Om het mos te bestrijden, moet dit eerst uit het gazon worden verwijderd. Mos verwijderen uit het gras. Een verticuteermachine biedt een betrouwbare oplossing om het mos te verwijderen.


Na een paar dagen zie je het al: het mos verkleurt en wordt geel. Na drie weken zal het mos tijdens een verticuteerbeurt gemakkelijk verdwijnen. Wanneer je erg veel mos hebt, is een extra toepassing na het verticuteren aangewezen om de laatste restjes mos helemaal uit je gazon te verwijderen. Mos kan zich hierop niet hechten, waardoor het ook in de winter geen kans krijgt om zich in je gazon te vestigen. Wanneer je eenmaal mos in je gazon hebt, kun je dit verwijderen door het gazon te verticuteren, wat sowieso een weldaad is voor je gazon.


Maai uw gras nooit te kort. Te kort gras groeit niet goed en kan minder goed tegen een felle zon waardoor het verdort. Mos krijgt zo kans om de kop op te steken.


Compost Mos groeit goed op arme bodems. Verspreid daarom compost over uw grond vooraleer u gras inzaait. Om te blijven genieten van een grasveld zonder mossen en schimmels is gras verticuteren van groot belang. Het dode materiaal ligt als een viltlaag bovenop de grasplantjes waardoor een tekort aan licht, lucht en zuurstof ontstaat. Door het gras te verticuteren kamt je de viltlaag tussen de grassprieten weg waardoor het gazon weer kan ademen.


De beste manier om mos te verwijderen is door een combinatie te maken van het gras te verticuteren én gebruik te maken van een goede mosbestrijder. Na enige dagen gaat het gras tussen de tegels bruin worden en verdwijnt vanzelf zonder hard te hoeven zwoegen om het gras en ander onkruid tussen de tegels vandaan te halen met voegenreiniger en andere tijdrovende manieren. Dit is de efficienste manier om snel en goedkoop van gras tussen de tegels en ander onkruid verlost te zijn.


Hoewel het soms een fraai onderdeel vormt van bloemstukken en een mooie bedekking van losse aarde kan zijn, ziet het er op bijvoorbeeld een terras vaak erg onverzorgd uit. Het kan voorkomen dat het gazononderhoud lang niet gedaan is waardoor het gazon niet meer te redden is. Of wellicht ben je verhuisd naar een huis met gras in de tuin en wil je dat helemaal niet. Niet iedereen wil een gazon in zijn tuin.


Het gras krijgt dan onvoldoende voeding en verzwakt. We beginnen in de schaduw. Schaduw: Gewoon gras groeit slecht op plaatsen waar veel schaduw is. Als je toch gras wilt hebben in de schaduw, neem voor die plaatsen dan een mengsel van grassoorten die in de schaduw ook redelijk groeien.


Mos verwijderen uit gras

Mos bestrijd je door het gazon in de winter te bekalken. In april ga je dan met een verticuteermachine over de grasmat waarmee je het mos eruit haalt en de grond belucht. Doordat water, licht en voeding daarna beter in het gazon doordringen, krijgt mos geen kans meer. Mos en groene aanslag verwijderen met chloor.


Chloor of chloorwater word heel veel gebruikt om groene aanslag en mos te verwijderen. Wij zijn er echter op tegen, dit omdat chloor een zeer schadelijke stof is. Het milieu lijdt dus onder iedereen die het gebruikt om van groene aanslag en mos af te komen. Mos machinaal uit jouw kunstgras laten verwijderen. Is het mos echt hardnekkig of zijn grote delen van je gazon aangetast?


Dan is het machinaal laten verwijderen van mos misschien een optie. Een van onze leveranciers heeft een speciaal apparaat ontwikkeld voor het verwijderen van mos. Draaiende borstels halen het vastgegroeide mos uit je. Last van onkruid en mos in je gazon?


Met de producten van het huismerk, maar ook met producten van ECOstyle, Bayer Garden, DCM of Pokon bestrijd je mos en onkruid snel en effectief.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts