vrijdag 31 juli 2015

Mollen carbid

Alles voor het verjagen en vangen van mollen en woelmuizen. Mollen bestrijden met mollen carbid. In Duitsland kun je dan ook in vele winkels mollen carbid kopen. Carbid kan worden gebruikt als pesticide, bijvoorbeeld voor mollen verjagen met carbid.


Het mollen carbid is verpakt in handige en veilige emmers met afsluitbaren deksel van en kg! Heb je al meerdere tactieken geprobeer maar zitten er nog steeds mollen in je tuin?

Wij helpen jou met effectieve mollenbestrijding door middel van carbid. We strooien ongeveer een halve kilo mollencarbid in het gat bij de molshoop. Allemaal molshopen in je tuin?


Dat kan niet de bedoeling zijn. Bestrijd mollen en marters in je tuin met speciale producten van Welkoop in de vorm van een spray of protector. Sprays kun je gemakkelijk aanbrengen op de plekken waar je geen mol of marter wilt hebben. De mollen zullen nu de gangen proberen te ontvluchten of ze zullen stikken. Bij beide mogelijkheden hou je dus een molvrije tuin over!


Carbure kan ook gebruikt worden voor het verjagen van woelmuizen en woelratten.

Je dient dezelfde dossering toe te passen, maar stopt de carbid in de opening van hun gangen. Maar het wordt ook al tientallen jaren door boeren gebruikt om mollen van hun land te verjagen, vandaar mollen carbid. Er werden een paar brokjes mollen carbid in de molshopen gelegd en er werd wat water toegevoegd. Hierdoor ontstaat een reactie waarbij accetyleengas vrij. We gebruiken een speciaal soort carbid voor deze manier van mollenbestrijding.


Liggen de mol en de natuur u ook na aan het hart? Kies dan ook voor deze methode van mollen bestrijding en uw tuin is snel weer molvrij. Wij heten u van harte welkom bij Oudjaarwinkel.


Met veel plezier laten wij u kennis maken met de vele mogelijkheden van Carbid , Karbiet of carbuur, ook wel Calcium- carbide (CaC2) genoemd. Onze website is ontstaan door de passie van het carbid. Een bewezen verjaag truuk. Of je nu één of meerdere molshopen ziet, ga direct aan de slag met mollen bestrijden.


Wanneer mollen bestrijden. In principe zijn mollen solitaire beesten die onder de grond in hun eigen territorium leven. Op dat moment richten ze nog weinig schade aan, maar in de paartij tussen februari en april, gaan de mannetjes op zoek naar een wijfje. Carbid is een materiaal dat wanneer het in aanraking met water komt verandert in gas. Dit acetyleen gas heeft een sterke geur dat de mol niet fijn vindt.


Je kunt alle molshopen in de tuin opengraven en hier wat kleine brokjes carbid aan toevoegen. Door het formaat zijn de brokken doorgaans meerdere malen te gebruiken.

Mini carbid wordt ook wel mollencarbid genoemd omdat het, met name in Duitslan wordt gebruikt voor het bestrijden van mollen. Carbid staat in Nederland niet op de lijst van toegelaten biociden en mag daarom niet als bestrijdingsmiddel verkocht worden. Het trillen van de grond maakt de mollen onrustig, waardoor ze beslist een andere (trilvrije) plaats gaan opzoeken. Met deze techniek verjaag je de mollen dus naar bijvoorbeeld een perceel in de buurt.


Gebruik een trilstaaf op batterijen of zet een omgekeerde plastic fles op een metalen. Calciumcarbide (ook bekend onder de benamingen carbid , karbiet of carbuur) is een anorganische verbinding van calcium en koolstof, met als brutoformule CaC 2. De stof komt voor als een witgeel tot grijsblauw kristallijn poeder of als brokken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts