vrijdag 10 juli 2015

Onkruid bestrijden in gazon

Zorg dat je gazon sterk en gezond blijft en bestrijd het onkruid in je gazon. Ontdek hoe je onkruid snel en eenvoudig kunt verwijderen uit je gazon. Vind onkruid bestrijden het nu op Kensaq. Alle tuinartikelen shop je online. De beste keuze tegen lage prijzen!


Staat er echter teveel onkruid in het gazon zodat de manuele aanpak een druppel op een hete plaat wordt, dan kun je overgaan tot chemische onkruidbestrijdingsmiddelen.

Om onkruid in een gazon te bestrijden zijn er allerlei herbiciden (= onkruidbestrijdingsmiddelen) verkrijgbaar. Klaver in het gazon , (kruipende) boterbloem, paardenbloemen, madeliefjes, maar ook andere minder bekende onkruid groeit veelal in een gazon. Daarbij is het van belang om te weten met welke soort onkruid u te maken heeft.


Onderaan de pagina vindt u een opsomming van de meest voorkomende gazononkruiden. Last van onkruid en mos in je gazon ? Met de producten van het huismerk, maar ook met producten van ECOstyle, Bayer Garden, DCM of Pokon bestrijd je mos en onkruid snel en effectief. Zo heb je binnen de kortste tijd weer een groen, sterk en dicht gazon.


Dat is afhankelijk van de soort en het oppervlak van uw gazon.

Er zijn onkruidsoorten die u het beste handmatig kunt verwijderen. Of dit in de praktijk ook uitvoerbaar is hangt af van het oppervlak van het gazon en de hoeveelheid onkruid. Pokon mosbestrijder voor je gazon - Niets vervelender dan een dikke moslaag tussen je gras. Het bestrijden van onkruid in het gazon is een curatieve vorm van onkruidbestrijding. Onkruid in het gazon bestrijden.


Daarbij geldt dat: hoe eerder je het onkruid bestrijdt, hoe makkelijker het gaat. Als je onkruid ouder laat worden krijgt het sterkere wortels, en kan het gaan zaaien. Als je dat voorkomt is het bestrijden van onkruid een stuk. Het verwijderen van onkruid uit het gazon kun je doen door te verticuteren.


Je verwijdert onkruid , mos en bloemetjes en snijdt de ondergrondse wortels van het gras door. Zo houd je je gazon lekker luchtig en kan het gras goed groeien. Gebruik een verticuteerhark om het onkruid te verwijderen of een.


Wanneer onkruid bestrijden. Heb je onkruid in je gazon waargenomen, dan kun je het vaak direct bestrijden. Hoe sneller je begint met het bestrijden van onkruid , hoe kleiner de kans dat het zich verspreidt. In het artikel over onkruid bestrijden vind je meer uitleg over de methoden om onkruid te voorkomen en te bestrijden.


Hieronder lees je hoe je de meest voorkomende soorten onkruid herkennen kunt.

Vraag het aan je tuinaannemer: hij heeft het geschikte materiaal, doet het op de juiste manier en verlost je van alle afval. En jij geniet snel van een gazon zonder mos en onkruid. Tip van je tuinaannemer: Niet alleen onkruid in gazon is lastig, maar ook in je border is het een serieuze spelbreker.


Vogels kunnen zaden van het onkruid op je gazon achterlaten via hun ontlasting of door de simpelweg mee te nemen. Hoe moet je gazon onkruid bestrijden ? Het onkruid in je gazon kun je op verschillende manieren bestrijden , verwijderen en voorkomen. Afhankelijk van het soort onkruid en de oppervlakte van je gazon kies je een methode. Voor de liefhebber van een net gazon kan het dan ook een doorn in het oog zijn die zich niet zo gemakkelijk laat bestrijden.


In de plantenborder is het nog te rooien met een spitriek. Vogelmuur (Stellaria media) sluit de top af. Dit onkruid groeit weelderig op plaatsen met een hoog stikstofgehalte.


Dit is meestal tussen maart en september, omdat het onkruid dan groot genoeg is om het bestrijdingsmiddel op te nemen. In een dichte grasmat heeft onkruid een kleinere kans om door te komen. Bewater je gazon bij lange droogte want onkruid is veel beter bestand tegen dit soort omstandigheden. Helaas maar waar: 1procent garantie tegen onkruid bestaat niet. In een kleine tuin kun je onkruid in het gazon met de hand uittrekken of uitsteken met een mesje.


Veel onkruiden zoals kleefkruid en netels zijn gemakkelijk met de hand te verwijderen. Trek ook de onkruiden in de omliggende borders op tijd uit want zodra ze gaan bloeien, verspreiden de zaden zich. Voorkom dat het gazon uitdroogt maar zorg ook voor een goede afwatering. Als het gras te weinig vocht krijgt, dan sterft het af en ontstaan er vervolgens kale plekken. Sommige onkruiden kunnen goed tegen droogte en zullen dan opkomen.


Een te vochtig gazon valt al snel te prooi aan mossen. Wij raden u aan onkruid direct te bestrijden. Dan voorkomt u kale plekken in het gazon.


Hoe gazon onkruid bestrijden ? De meningen over wat onkruid nou eigenlijk is lopen nogal uiteen, de een vind madeliefjes in het grasveld onkruid , de ander laat wat brandnetels in de tuin toe omdat vlinders er graag hun eitjes op leggen en deze plant dus nuttig is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts