vrijdag 24 juli 2015

Mol vangen met schop

Sparen Sie Geld auf GigaGünstig. Groot aanbod tuinartikelen online! Dit is een openklappende klep in de afvoergoot van het dak. STUDIOTVL - Ook last van mollen in je tuin?


Mol vangen met schop

Een nieuwe handleiding, ons gebracht door een lokale expert. Deze keer betreft het leven en werk van de mol , maar vooral, hoe je hem moet vangen en kop. Je kunt de schade beperken door ze weg te vangen. Echter zullen zij zich bij de minste plantaanraking op de grond laten vallen waar ze moeilijker te vinden zijn.


Daarom is het aan te raden onder de planten voorzichtig een krant of een doos te plaatsen vooraleer je ze probeert te vangen. Wanneer u mollen in de tuin heeft, zoek met uw hand een van de ingangen op (daar waar de hoop op het gras ligt), Steek er een stuk slang in van ongeveer cm. Laat de helft eruit steken, zodat hij wind opvangt.


Door het gieren kan de mol zich niet meer goed bewegen. De mol moet het van zijn gehoor hebben. Zorg dat je een schop bij de hand hebt en steek de schop onder de woelende mol in de grond. Als de mol aan het wroeten is of een molshoop aan het maken is met een schop uitsteken.


Ja, mollen vangen is altijd koude handenwerk. Frans bij zweert) of met de steekschop. Zo kunt je achterhalen waar de mol zit in de tuin. Vervolgens zet je twee tot drie klemmen uit in dit gebied.


Mol vangen met schop

Wanneer je een mol gevangen heeft wees dan voorzichtig met het herstellen van het gazon. Een mol krijgt per jaar namelijk tot jongen dus er zijn meer mollen in. U kunt mollen vangen met vangsystemen. De meeste kans op succes heeft u als u een kooi of een m ollenvangkoker in een loopgang plaatst die recent veel wordt belopen.


Een andere manier is om een schop binnen handbereik te hebben staan en goed te kijken in je tuin. Mollen vangen met een mollenkoker. Top Angebote hier bei GigaGünstig!


Mol vangen met schop

Een mol vangen met klem is niet erg diervriendelijk, want het beestje gaat dood. Gun je het diertje zijn leven, dan kun je beter de mol vangen met een mollenval. Na het vangen van de mol kun je de mol ergens anders weer vrijlaten.


Geef hem tijdig een tik tegen de neus met de schop of een hamer om hem snel dood te maken. Wij hebben een divers aanbod aan mollenklemmen van verschillende merken zoals Kerbl, Pest-Stop en Victor op voorraad voor een gunstige prijs! Sommige mensen proberen mollen te vangen met een schop of een riek, maar dat is niet simpel. Eerst en vooral zijn mollen heel gevoelig voor trillingen, dus je moet zeker een paar minuten stilstaan.


Je kan ook mollenklemmen plaatsen in de graafgangen of molshopen. De meest effectieve manier tegen mollen is toch wel de mol vangen , dit kan op een diervriendelijke manier of een onvriendelijke manier. Eén ding is zeker, na een mollenbestrijding zul je niet langer mollen in de tuin aantreffen. Echter een mol bestrijden kan soms wel vragen om een lange adem, maar de aanhouder wint altijd.


Vaak maken ze daarbij tunnels en gaten in je grasveld. Het kan zelfs goed voor je tuin zijn als daar een mol woont, omdat mollen ander ongedierte opeten. Het nadeel is wel dat je grasveld er bobbelig uit komt te zien. Een landbouwer vertelde me zijn geheim om een mol te vangen. Hij stond voor dag en dauw op en nam plaats bij de molshopen.


Er zal een fikse mol nodig zijn om een hoop te maken die boven het gras uitsteekt. Dergelijke kooi wordt in de lengte van een mollengang geplaatst. In het kooitje zit een klepje. Wanneer de mol er tegenaan loopt, klapt achter hem een deurtje dicht en zit hij gevangen. Deze methode is de meest betaalbare van allemaal, maar ook de meest tijdrovende.


Een ondergrondse plaag lokken is bijna onmogelijk. Op internet wordt een video gepresenteerd over het vangen van een mol in de tuin. Ze leggen in detail uit en tonen alle stadia van de productie van vallen, hun installatie en het ophalen van een gevangen roofdier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts