vrijdag 10 juli 2015

Klustervliegen

Vind klustervliegen bestrijden het nu op Kensaq. Klustervliegen hebben helemaal geen nest. Ze leggen hun eitjes buiten in de wormen. Waar komen klustervliegen vandaan.


Kenmerk van klustervliegen is dat ze in grote zwermen overwinteren. In de zomer vertonen deze drie vliegensoorten dus een duidelijk van elkaar verschillende leefwijze.

In overwinteringsgedrag is er echter een opvallende overeenkomst vast te stellen. Zij overwinteren namelijk in grote zwermen. Deze overwinterende vliegen kunnen bij u thuis of uw bedrijf een ware plaag veroorzaken. Of u nu een zolder van een normale woning heeft of bovenin een flat van 2verdiepingen woont, de clustervlieg zal altijd gebruik maken van de bovenste verdieping en binnen treden door de kleinste kiertjes. Doordat ze ook in gebouwen overwinteren, kunnen deze –voor de mens onschadelijke– klustervliegen voor de nodige hinder of soms zelfs psychische schade zorgen.


De klustervlieg is bruingrijs van kleur. In het najaar en het voorjaar kun je klustervliegen bestrijden met vliegenlampen, vliegenvangers (kleeflint, ook zelf te maken) of insecticide (spray). Heeft u last van vliegen op de zolder?

Dan is er een grote kans dat het gaat om klustervliegen. Deze zijn behoorlijk lastig om te bestrijden. Zo helpt het om de vliegen weg te zuigen door middel van een stofzuiger. Maar voorkomen is vaak beter dan genezen. Om geen last te hebben van klustervliegen is het aan te raden om kieren waar mogelijk te dichten.


Bestrijding van klustervliegen. Biologische varkenshouders hebben zoveel last van vliegen dat zij vaak naar chemische middelen grijpen. Als het weer koeler wordt, zoeken ze beschutting in hoeken en gaten van huizen.


Naarmate de temperatuur kouder wordt, vormen ze enorme klusters tot wel duizenden vliegen. Deze vliegen komen vaak met velen tegelijk naar binnen. Wilt u dat wij uw klustervliegen verdelgen, neem dan contact op met bestrijdingsdienst.


Wij staan u graag telefonisch te woord en en kunnen in de meeste gevallen direct een prijsopgave geven. Kunstvliegen of aerobatics (ook wel aerobatiek), een samenvoeging van de woorden aerial en acrobatics, is het maken van ingewikkelde figuren en bewegingen tijdens het. Hieronder effectieve, direct toepasbare tips om vliegen te verjagen. De eerste vijf tips zijn op natuurlijke wijze en doden de vliegen niet.


Dat je met klustervliegen te maken hebt, lijkt me dus niet waarschijnlijk. Je herkent ze aan hun donkergrijs lijfje en goudkleurige haartjes.

Ze zijn ongeveer mm lang. En dan zitten de meeste mensen liever binnen dan buiten. Vliegen denken er ook zo over. Lees wat u aan overwinterende vliegen kunt doen. Hoe meer vliegen bij elkaar ‘clusteren’, hoe sterker de geur zal zijn en hoe makkelijker ze het gebouw de volgende keer kunnen opsporen.


Rond zoemende vliegen in huis kunnen lastig zijn, vooral als het er veel zijn. De huisvlieg komt over vrijwel de gehele wereld voor, maar is in drogere of koudere gebieden wel afhankelijk van de mens om zich te kunnen handhaven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts