dinsdag 5 juli 2016

Zurige afscheiding

In de meeste gevallen heeft een bruine afscheiding geen sterke geur en gaat het vanzelf over. Zit er iets meer bloed bij, dan kan je afscheiding wat metaalachtig ruiken. Heb je naast een beetje roze of bruine afscheiding ook andere klachten, zoals roodheid of jeuk, dan kun je het beste even naar je huisarts gaan. Normale vaginale afscheiding is vloeibaar, doorzichtig of wit.


De vaginale afscheiding verandert door de maandelijkse cyclus, de pil, seksuele opwinding, zwangerschap en de overgang. Het is niet goed als er zeep in de vagina komt. Was uw vagina niet met zeep, vaginale spoelingen of andere middelen. Normale afscheiding is doorgaans doorzichtig, witachtig en vloeibaar, maar wanneer het opdroogt wordt het gelig van kleur.


Witte afscheiding ruikt een beetje zurig of is reukloos. De hoeveelheid witte afscheiding verschilt per vrouw. Sommige vrouwen hebben veel afscheiding , terwijl anderen vrouwen weinig afscheiding hebben. Ook de baarmoeder geeft wat vocht en slijm af.


Zurige afscheiding

Verschillende factoren hebben invloed op de vaginale afscheiding : De maandelijkse cyclus heeft invloed op de afscheiding. De laatste tijd smaakt mijn vaginale afscheiding ontzettend zuur, neigt zelfs naar bitter. Ik heb dit nog nooit eerder gehad. Nadat het is opgedroogd is het een beetje wit-gelig van kleur. Zure geur Een zure geur in de afscheiding is vaak een teken dat er iets mis is.


Toch hoeft dit niet altijd het geval te zijn. Een vrouw herkent haar eigen normale geur het beste en weet dan ook wel wanneer de lucht veranderd. Als je afscheiding opdroogt kan het wat zurig ruiken. Als de afscheiding echt stinkt, is dit meestal het gevolg van een infectie of soa.


Als je vermoedt dat dit het geval is, neem dan contact op met je huisarts. Je afscheiding hoort vloeibaar te zijn en tijdens de zwangerschap eerder waterig en dunner te worden. De afscheiding ruikt dikwijls wat zuur, maar kan ook geurloos zijn. Rond de eisprong neemt de productie meestal toe en wordt het vocht glashelder en wat slijmeriger.


Ook vlak voor de menstruatie heb je meer afscheiding , die heel wit van kleur is. Witte vloed wordt ook wel vaginale afscheiding genoemd en is een normaal verschijnsel. Overmatige afscheiding en jeuk kunnen wijzen op een vaginale schimmelinfectie.


Grijswitte afscheiding en jeuk kunnen wijzen op bacteriële vaginose. Zeer sterke groenige afscheiding die stinkt kan wijzen op een infectie van de vagina of baarmoedermond. Vaginale afscheiding is een natuurlijk verschijnsel.


Als het opdroogt, wordt het een beetje geel. In een recent onderzoek naar klachten bij vaginale afscheiding geeft van de vrouwen in de leeftijd van tot jaar aan in het afgelopen jaar last te hebben gehad. Stinkende afscheiding komt soms ook voor na het hebben van seks. De geur wordt sterker na het vrijen omdat sperma alkalisch is.


Zurige afscheiding

De hogere pH waarde van sperma reageert dan met de licht zure (lage) pH waarde van de vagina. Tijdens de menstruatie kan de geur nog sterker zijn. Daar heb ik ook jaar last van gehad: Een cocktail van een natte kruis, blaasontsteking en stinkende zure afscheiding. Dit heb ik eerder gehad en ging van kuur na kuur.


Het hielp een tijdje maar daarna kwam het weer terug. Als jouw afscheiding minder zuur is dan normaal gesproken, scheidt de baarmoederhals meer afscheiding af dan je gewend bent. Dit zou een indicator kunnen zijn voor de vaststelling van een zwangerschap. Doordat je lichaam meer afscheiding afgeeft dan normaal, kan je baarmoeder een broedplaats voor schimmels en bacteriën worden.


Samen met overtollige bacteriën worden deze cellen afgestoten, naar buiten toe. Dit geeft een vaak witte tot roomkleurige afscheiding. Dat de afscheiding rond de puberteit meer wordt dan tijdens de kinderjaren, heeft te maken met de hormoonhuishouding. Afscheiding blijft het gehele leven aanwezig, maar kan op oudere leeftijd wel weer afnemen. Je lichaam produceert het om je vagina te reinigen en vochtig te houden – en dat is maar goed ook!


Als de binnenkant van de vagina droog zou blijven, zou je vatbaar zijn voor vaginale infecties. Pas wanneer het echt gaat om een indringende geur ga je beter langs bij jouw huisarts. Ook hier ligt vaak een vaginale infectie aan de oorzaak.


Dikkere afscheiding : tijdens jouw zwangerschap zou de afscheiding steeds dunner en wateriger moeten worden. Een trichomonas-infectie veroorzaakt vaak veel afscheiding , een schuimende structuur, een onaangename geur en groengele afscheiding. Geelgroene afscheiding door gonorroe.


Gonorroe is een seksueel overdraagbare aandoening (soa). De meeste vrouwen hebben geen symptomen bij gonorroe. Je kunt wat meer vaginale afscheiding hebben dan normaal.


Deze kan helder, wit, geel of bruinachtig van kleur zijn, maar ook donkerrood- of helderrood. Dit laatste noemt men ook wel een spotting. Een spotting komt voor in de periodes waarin je menstruatie zeer onregelmatig tot echt afwezig is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts