maandag 11 juli 2016

Vlierbessen

Vlierbessen

Groot assortiment gedroogde kruiden. Kwaliteit gecontroleerd volgens Europese normen. relevante Ergebnisse im Internet mit Informationvine. Je kunt zowel de vlierbloesem als de bes eten.


De lekkerste vlierbessen en vlierbloesemrecepten vind je hier. Vlierbessen zijn lekker en gezond. Met de vlier kun je keer per jaar genieten van een lekkere oogst. Ideaal om sap van te maken. Met dit makkelijke recept kan er niets fout gaan.


Hier is een overzicht van de voordelen en gevaren. De gewone vlier (Sambucus nigra) is een plant uit de muskuskruidfamilie (Adoxaceae). De bloei is van mei tot juli. De bestuiving vindt plaats door insecten.


Vlierbessen

Het is weer najaar, een goede tijd om op zoek te gaan naar vlierbomen: een superfoodboom die op heel veel plekken in Nederland groeit! Vlier (Sambucus) is een geslacht van snelgroeiende heesters of kleine bomen. In de lente dragen ze tuilen van witte of crèmekleurige bloemen, gevolgd door kleine. Van huis uit is iedereen opgevoed met de boodschap dat de bessen giftig zijn. Hieruit blijkt dat de vlierbes enorm veel voedingsstoffen bevat.


Elke dag fiets ik langs een groot park naar mijn werk en ondanks mijn wazige ochtend-kop heb ik gezien dat de vlierbessen rijp beginnen te worden. Gedroogde vlierbessen Bewaring en houdbaarheid. Droog, donker en koel bewaren. Vorig jaar had ik nog wat vlierbessen over en. Het is een bekend middeltje uit zeg maar ‘grootmoeders tijd’ en uit de.


De witte bloesems zijn ontzettend mooi en erg lekker. De vlier bloeit doorgaans vanaf eind mei en juni. Vanaf september mag je de eerste vlierbessen verwachten, die. Sambucol bevat een geconcentreerd extract uit de zwarte vlierbes (o.a. vitamine C). Het ondersteunt je weerstand.


Tijdens de herfst hebben we meer nood aan een hogere weerstand. Met vlierbessen kan je ook. Doe de vlierbessen in een hoge pan en breng ze aan de kook. Laat ze tien minuten zachtjes doorkoken. Voeg de geleisuiker toe en laat dit nog eens goed doorkoken.


Vlierbessen

Voeg de vlierbessen toe en breng het water weer aan de kook. Laat de vlierbessen tot minuten koken totdat de bessen zacht zijn. Zeef het sap met een neteldoek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts