maandag 4 juli 2016

Zuurstof kamerplanten

Altijd de goedkoopste dagdeals. Vind jouw deal van de dag op Telegraaf Aanbiedingen. De dagaanbieding site van Nederland! Zoek naar kamer planten op de nieuwe KensaQ.


Gelukkig is uit een studie van de NASA gebleken dat bepaalde kamerplanten de lucht zuiveren van de giftige stoffen zoals benzeen, formaldehyde, trichloorethyleen, xyleen, tolueen en ammonia, naast hun bekende job om koolstofdioxide om te zetten in zuurstof. Elke kamerplant produceert zuurstof , maar niet alle kamerplanten hebben een luchtzuiverende werking.

Er is echter een groep kamerplanten waarvan wetenschappelijk is bewezen dat ze bijdragen aan een schonere lucht in huis. Deze planten nemen via hun bladeren schadelijke stoffen op uit de lucht. Naast het zuiveren van lucht en het omzetten van koolstofdioxide in zuurstof bieden kamerplanten nog veel meer voordelen. Zo blijken kamerplanten ook te helpen tegen het zogenaamde “sick building syndroom”, waarbij een slecht binnenklimaat op kantoren werknemers letterlijk ziek kan maken. Welke kamerplanten maken het beste de lucht schoner?


Niet elke plant is hiervoor even effectief. Hoeveel lucht een kamerplant kan zuiveren is afhankelijk van de soort en grootte van de plant. Schone lucht in huis door ‘reinigende’ kamerplanten.


Kamerplanten produceren zuurstof , verhogen de luchtvochtigheid en zuiveren de lucht.

We denken er zelden bij na, maar ze hebben een gerichte functie die wij kunnen inzetten ook in ons eigen huis. Luchtzuiverende kamerplanten. Namelijk dat ze de lucht in de betreffende ruimte zuiveren en van zuurstof voorzien. Samen met een sierlijk uiterlijk geeft een kamerplant je woon-, slaapkamer, serre of kantoor een leefbare.


Maar welke voordelen heeft dit precies? Lees verder en ontdek de bewezen, positieve effecten van luchtzuiverende kamerplanten op de fysieke en mentale gezondheid. Ze zetten namelijk koolstofdioxide om in zuurstof.


Daarnaast halen sommige planten ook nog eens giftige stofjes uit de lucht! Nu denkt u vast wat schieten we hier nu mee op. Nou de hoeveelheid zuurstof die de (luchtzuiverende) kamerplanten produceren ligt maal hoger dan het gebruik van zuurstof.


Planten geven je zoveel meer dan zuurstof en schone lucht! Ze zorgen voor een geluksgevoel en maken je bewust van al je zintuigen. Vul daarom je huis met kamerplanten op elke plek. Maar hoe vind je de geschikte plant voor iedere ruimte in huis?


De gouden regel is: houd rekening met de hoeveelheid daglicht en de luchtvochtigheid per kamer. De belangrijkste conclusie: luchtzuiverende kamerplanten produceren niet alleen zuurstof , maar verbeteren daarnaast ook de luchtvochtigheid en breken schadelijke stoffen af. Tijdens de winter valt er buiten niet veel te tuinieren. Maar ook binnenskamers wensen je planten een goede verzorging.


Verlies ze daarom niet uit het oog, je kamerplanten zorgen immers voor groen tijdens de winter en zuurstof in huis.

Alle planten produceren zuurstof , maar sommige planten zuiveren ook de lucht. Dit is belangrijk in de steeds beter geïsoleerde huizen en kantoren. Top van luchtzuiverende kamerplanten.


Onze huizen en kantoren worden steeds beter geïsoleer daardoor is de kwaliteit van de lucht vaak slecht dit kan zorgen voor gezondheidsklachten. Door meer kamerplanten in je huis en slaapkamer te plaatsen krijg je niet alleen zonder enige moeite een schoner en gezonder huis, maar het kan ook een grote impact hebben op je gezondhei je slaap, en je gevoel van welbevinden. Is je kamer vooral donker: ideale planten voor in een donker huis. Het is bewezen dat planten in de slaapkamer geen kwaad kunnen voor de gezondheid.


Zet je het raam open, dan krijg je meer zuurstof binnen. Toch blijven tegenwoordig de ramen nog vaak dicht, helemaal op kantoren. De plant helpt je dan ook aan meer zuurstof waardoor je beter kunt nadenken.


Wat zijn luchtzuiverende kamerplanten ? Alleen deden zij het om te testen welke planten afgesloten ruimtes van pure lucht en zuurstof konden voorzien. Daarom gingen zij nog een stapje verder dan onze Indiër.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts