donderdag 1 december 2016

Euonymus europaeus

Geen gesjouw, lage prijzen! Hét online tuincentrum met meer dan 10. Het is een struik die van nature voorkomt in de Benelux. De plant bloeit in april en mei met onopvallende geelgroene bloemschermen, verscholen tussen de groene, ovale tot bijna ronde, gepunte bladeren.


Goed bestand tegen zeewind. De struik kan zowel in de volle zon, in halfschaduw als schaduw staan. Gratis bezorging vanaf 5- Deskundig advies van specialisten.


Deze kardinaalshoed heeft weinig onderhoud nodig. Euonymus europaeus ‘Red Cascade’ bij Tuincentrum. De bladverliezende plant heeft rode vruchten die de vorm hebben van een kardinaalsmuts. Het zaad wordt door vogels verspreid.


Euonymus europaeus

Knip in het voorjaar de onderste takken af. Tijdens een herfstwandeling kunnen we genieten van de karmijnrode kleur van de bladeren en de openspringende kleppen van de vruchtjes, waaruit oranje zaden te voorschijn komen. Europaeus betekent uit Europa. De struik is zo genoemd door Theophrastus die het een goede naam noemde naar moeder Euony­me, de moeder van de Furiën, die men gunstig wilde stemmen en aldus niet wilde wijzen op zijn giftige karakter.


Schädlinge und Schadpilze. Flowers small, yellow-green. Dat heeft er in ieder geval wel voor gezorgd dat deze plant al vroeg werd geplant en werd gewaardeerd.


Euonymus europaeus

Kardinaalsmuts is een krachtige groeier. Het hout is erg bestendig tegen slijtage. Daarom werden vroeger spoelen gemaakt voor het spinnen van textiel en katrollen voor in molens, waar deze soort vaak werd aangeplant.


De Engelstalige naam spindle tree is hiervan afgeleid. Het blad verkleurd in het najaar en verkleurd in het voorjaar weer terug. Snoeien is niet echt nodig omdat dit een langzame groeier is.


Nooit te drastisch terug snoeien i. Hij staat het liefst op een plek in de zon of halfzon. De kardinaalshoed is een inheems soort, en een erg mooie struik voor in een (natuurlijke) tuin. In de lente ontwikkelt hij lichtgroene bloempjes, die als kleine kruisjes in grote aantallen bij elkaar zitten. Hij heeft vrij vaak last van zwarte bonenluis. Classification Règne Plantae Sous-règne Tracheobionta.


Specialist in bijzondere en grote bomen Topkwaliteit Direct in volle. But it also works well in a. Door verschillende tuinplanten met elkaar te combineren kun je mooie en kleurrijke borders creëren. Rond mei-juni verschijnen er geelgroene bolle bloemen aan de plant.


Na de bloei in de herfst ontwikkelen zich roze vierlobbige vruchtdozen met oranje zaden. Wanneer het blad gevallen is vallen de kurklijsten op. In het voorjaar is de struik groen.


Deze vruchten hebben de vorm van een kardinaalsmuts, vandaar de Nederlandse naam.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts