dinsdag 6 december 2016

Zelf fundering maken

Zoek naar zelf fundering maken op de nieuwe KensaQ. Een fundering is de basis van alle woningbouw. Of het nu een villa of een tuinhuisje betreft, met een goede en stevige fundering heb je altijd vaste grond onder de voeten.


Wij laten je stap-voor-stap zien hoe je zelf een fundering kunt maken. In dit onderdeel van Mijnkluswijzer.

Wanneer u een muur wilt maken, dient u eerst een fundering te maken. De fundering is de basis waarop de muur komt te rusten. Je wilt van gewapend beton een fundering maken , waar straks een gemetselde muur op komt in de tuin. Zoals een schuttingmuur tussen jou en de buren of een muurtje langs de voortuin.


Wij komen uiteraard vrijblijvend langs om een offerte op te maken. Als u van plan bent een bijgebouw te gaan plaatsen, tuinhuis of schutting dan is een goede fundering een belangrijk aspect. Het is uiteraard mogelijk zelf een fundering te maken als u een beetje een handige doe het zelver bent. Een werkvloer of fundering maken ?

Met de GAMMA Betonmortel 25kg realiseert u dit eenvoudig en snel. De mortel is namelijk kant-en-klaar. U hoeft er enkel water bij te voegen voor gebruik.


Bij een vloerdikte van centimeter verbruikt u ongeveer 100kg GAMMA Betonmortel per vierkante meter. De verwerkingstijd bedraagt 1minuten. Voor het uitvoeren van eenvoudige bouwprojecten kan men ervoor kiezen zelf beton te maken.


Bijvoorbeeld de fundering van een garage of schutting, of een terrasvloer. Welk cement is daarvoor een goede keuze? En welke mengselsamenstelling wordt aanbevolen? Bij een aanbouw blijkt dat vaak veel minder aandacht te krijgen en ondanks dat ik altijd adviseer om een fundering aanbouw gewoon goed te maken (en hier niet op te besparen) wordt toch vaak gekozen voor een (te) minimale fundering. De goedkoopste optie is beton zelf maken met zan grind en cement, dat je zelf met water mengt in een betonmolen.


Gebruik dan niet teveel water, want gaat ten koste van de sterkte van het beton. Werkwijze betonnen fundering. Bepaal waar de fundering moet komen en zet de hoeken met piketpaaltjes uit. Op het internet is er een grote vraag hoe men zelf een fundering kan berekenen.


Niet iedere uitbouw, schuur of tuinhuis is hetzelfde. Als organisatie zijn we altijd gericht op vooruitgang.

Naast productinnovaties zetten wij van oudsher in op innovaties in de gehele logistiek van het bouwproces. Altijd gericht op het verbeteren en makkelijker maken van het werk. Die vloer kan je storten of kun je maken van (beton)tegels. Als je zelf een tuinhuis bouwt dan kun je als fundering ook alleen de wanden ondersteunen met tegels of betonbanden. Een andere mogelijkheid is om een volledig houten frame te maken voor wanden en vloer en deze te laten rusten op betontegels (zie foto).


Hierbij hadden zij ervoor gekozen om de fundering ,. Het maken van de fundering. Een grindlaag rond het tuinhuis of blokhut voorkomt het opspatten van regenwater. U kunt een lokale hovenier vragen om dit voor u te doen als u het zelf niet kunt of wilt doen. Fundering maken kun je zelf met onze gratis tips!


Klustips heeft alle tips verzameld en geeft stap voor stap uitleg. Wij maken standaard gebruik van een strokenfundering van EPS bekisting. Deze bekisting biedt extra isolatie ter plaatse van de fundering , waardoor er geen koudebruggen kunnen ontstaan.


Deze EPS bekisting zeer geschikt om zelf te plaatsen. Naast de bekisting bestaat dit pakket uit XPS vloerisolatie. Beton kunt u voor verschillende doeleinden gebruiken. Het storten van een vloertje of fundering , het zijn relatief kleine projecten waarvoor u makkelijk zelf beton maken kunt.


Zelf beton maken met ingrediënten. Dit heeft u nodig om zelf beton te maken : Grin Betonzan Water en Cement. Wil je een goede fundering maken stort dan Fundi King (bekijk de verkoopppunten), een mengsel van gebroken en rond grind dat speciaal is ontwikkeld voor de ondergrond van terrassen en opritten. Het vormt een harde fundering die water toelaat, maar voorkomt dat vuil omhoog komt.


Tril de Fundi King goed aan met een trilplaat. Het zelf uitvoeren van ver- of nieuwbouw. Met name om kosten te besparen besluiten steeds meer mensen ver- of nieuwbouw van een bouwwerk zelf geheel of gedeeltelijk uit te voeren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts