donderdag 1 december 2016

Conifeer brabant

Ook coniferenhaag inplanten. Landelijk bezorgen, Grote maat. Haagplanten, zo bij u thuisbezorgd. Binnen werkdagen geleverd. Wordt de Conifeer niet geknipt, dan groeit hij in een kegelvormige boom.


De Thuja Brabant wordt gekweekt op eigen kwekerij en er zijn diverse maten leverbaar. De coniferen worden geleverd met kluit en daaromheen gegaast jute, deze mag niet verwijderd worden bij het planten. Hij is zeer geschikt om als haag of solitair aan te planten en heeft weinig onderhoud nodig. Thuja occidentalis Brabant is een snelgroeiende conifeer.


Hij Is groenblijvend in de winter, dus zeer geschikt tegen inkijk van de buren, of de straat. Dit is ook de meest verkochte haag soort de conifeer. Hij is in alle hoogte beschikbaar, en zeer geschikt voor meer prive in de tuin.


Conifeer brabant

Wij leveren kwaliteit voor de beste prijs. Mocht de conifeer dit jaar geen groei hebben vertoont (is aangeslagen) dan zal dit volgend jaar ook niet gebeuren. We hebben ong jaar geleden thuja brabant geplant. Zoals de naam het al zegt heeft deze conifeer een diepgroene kleur.


De ‘Smaragd’ groeit van nature in een kegelvorm en is super gemakkelijk qua onderhoud. Deze conifeer is eenvoudig te verzorgen en groeit probleemloos in de meeste omstandigheden. De kleur van de boom is frisgroen en de nieuwe uitloop is wat lichter. Thuja brabant , een sterke conifeer voor een groenblijvende haag, nu m hoog voor maar € 1per st. Een wintergroene conifeer kan uitgroeien tot het pronkstuk van de tuin.


Conifeer brabant

Mits hij goed gesnoeid wordt. Snoei deze conifeer een keer in mei en in september. Knip ook bij een jonge boom rondom een paar centimeter weg. Door dit ‘sporen’ groeit de conifeer goed dicht en wordt hij niet te breed. De Thuja Occidentalis Brabant is een van de meest voorkomende coniferen soorten in Nederland.


Deze populaire haagplant is winterhard en snelgroeiend. De groei van de Thuja Brabant is gemiddeld centimeter per jaar. Uiteraard vele malen goedkoper dan bij een tuincentrum. Wij hebben als kwekerij ruim jaar ervaring in het kweken van vele coniferen. Al onze coniferen worden jaarlijks gekeurd door de Nak Tuinbouw.


Conifeer brabant

Coniferen zijn makkelijk zelf te planten en dat scheel veel kosten voor een hovenier die anders ingehuurd moet worden. Het is een kwestie van een sleuf graven en potgrond erbij doen en planten maar, even kort door de bocht gezegd. De conifeer Brabant is extreem winterhard en groeit vrijwel op elk grondsoort. Verder is de zogenoemde westerse levensboom een harde groeier en kan wel tot meter hoog worden. De boom jaarlijks snoeien om de haagvorm te behouden.


Deze wintergroene plant, die ook wel bekend staat als de westerse levensboom Brabant , vormt een ideale erfafscheiding. Bij conifeer wordt meestal gedacht aan de Thuja, Chamaecyparis of Cupressus, maar de conifeer behoort tot de naaldbomen. Het is dus een zeer grote groep met een grote verscheidenheid aan planten.


Kenmerkend van coniferen is dat ze ‘kegels’ dragen. Sommige kegels lijken wat op vruchtjes, zoals van de Taxus – ook een conifeer. De toevoeging Brabant bewijst wel dat deze boom uit West-Europa komt. Door veredeling is deze levensboom vanuit het oude hertogdom Brabant in heel Europa klassiek geworden. De thuja occidentalis is een conifeer.


Erg geschikt voor een haag. Door de snoei wordt de groei van de bestaande bladschubben gerem waardoor de conifeer nieuwe scheuten aanmaakt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts