maandag 5 december 2016

Bruidsbloem

Een ronde boog of één in de vorm van een hart, bloemen als sterren en dan nog die goddelijke geur: geen wonder dat deze Madame van Madagaskar een welkome, eigenzinnige huisvriendin is. Aan de sterk vertakte twijgen met tegenoverstaande blaadjes groeien in mei-juni grote aantallen pluimen zuiver witte bloempjes die de plant grotendeels kunnen overdekken. Door oude takken weg te knippen stimuleert u de bloei.


Vanwege de vele verwerking van de plant in bruidsboeketten, wordt hij in het Nederlands ook wel bruidsbloem genoemd. Met zo’n type snoei stimuleer je de vorming van nieuwe, jonge scheuten. De hoogte van dit uit Japan afkomstige sierheestertje bedraagt circa tot cm.

Bekijk het product online of kom naar één van onze winkels. Zorg voor een koele (15°C) overwintering om de aanmaak van bloemknoppen te stimuleren. Water: Houd de potgrond vochtig, vooral in de groeiperiode, maar vermijd teveel water. De soorten worden ook wel bruidsbloem.


Een erg mooie plant die geschikt is voor het maken van lage bloeiende hagen. De bruidsbloem is zeer geschikt om lage informele sierhagen mee aan te leggen. Gebruik de bruidsbloem dus als haagplant wanneer er geen behoefte is aan een hoge afscheidingshaag.


Omdat de bruidsbloem een snelle groeier is, zul je niet lang hoeven wachten op een mooie bloemrijke haag. Zonet verkocht op de webshop.

Het is een heester met een compacte groei en overhangende takken. Dat maakt de bruidsbloem heel belangrijk in een tuin. Ze lijken wel wat op de jasmijn (Philadelphus), maar die hebben wit merg in de takken. Die van de bruidsbloem zijn hol.


Er zijn zo’n soorten bekend. Ze komen uit ver van elkaar verwijderde streken: de Himalaya, Mexico, de Filippijnen en Oost-Azië. Graziler, tot meter hoge, breedgroeiende, dicht vertakte struik. De ontelbare bloemen zijn donker paars aan de buitenkant, overgaand naar roze aan de binnenkant. Voordelige staffelprijzen Lage verzendkosten gratis afhaalpunten.


Bruidsbloem , waar planten. De bloei begint met donkerroze knoppen die lichtroze tot wit opengaan. Deze prachtige sierstruik presenteert van mei tot juni een betoverende bloemenzee eerste klas!


Boven het donkergroene blad ontstaan aan de rechtopstaande takken talrijke mooie witte bloemenklokjes en trekken bijen, hommels en vlinders aan. In het voorjaar komt de struik weer prachtig tot bloei. U bestelt de Deutzia Gracilis gemakkelijk en snel via onze webshop. Deutzia gracilis , deze bruidsbloem , is een grote bladverliezende heester, met smalle eivormige tot lansvormige felgroene bladeren en smalle witte, geurende bloempluimen. Deze deutzia houdt van volle zon en lichte schaduw, hij doet het goed op iedere vochtige grond van zuur tot licht kalkhoudend.


Al meer dan jaar toonaangevend in het kweken van Stephanotis.

De Stephanotis wordt ook wel bruidsbloem genoem omdat hij vaak wordt gebruikt bij huwelijksceremonies. Met zijn maagdelijk witte, stervormige bloemen in combinatie met het donkergroene blad is de Stephanotis dan ook uitermate geschikt voor feestelijke gelegenheden. In de Victoriaanse bloementaal is Stephanotis het symbool voor huwelijksgeluk, vandaar de naam bruidsbloem.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts