donderdag 1 december 2016

Ilex takken

Tak hotels met koting ot Lees geverifieerde beoordelingen! Mis de Aanbieding van de Dag niet. Boek uw hotel nu, tot korting! Maar psssst, we delen hier graag een geheimpje: er zijn ook verrassende andere kleuren.


Minder klassiek dan roo maar o zo verrassend en trendy.

Dan zijn deze ilex takken echt een aanrader! De ilex takken zijn vrij recht, lang houdbaar en zijn echt een genot om naar te kijken. Daarnaast hoef je je niet vaak om de takken te bekommeren. In het eerste jaar groeien de takken en in het tweede jaar groeien de zijtakken eraan. Aan deze zijtakken groeien de bessen.


Tijdens de kerstperiode te verwerken in kerststukjes, bloemstukken en ook gewoon als boeket in de vaas. Op vrijdag december van 17. Kerstmarkt ‘t Haoler Hoes.

De witte bloemtuiltjes zijn niet zo bijzonder maar de rode ronde vruchtjes die daarop volgen zijn zeer decoratief. De kale takken met de rode bessen worden veel gebruikt in kerststukken. Wel op tijd plukken want ze zijn vorstgevoelig. De rode besjes zie je alleen aan de vrouwelijke planten en verschijnen vanaf oktober tot het voorjaar.


Het eerste jaar groeien er recht opgaande takken. Het tweede jaar vormen er zich zijtakjes waaruit bloemen groeien welke worden bestoven door o. Vanaf november begint het blad te vallen en blijven de bessen achter aan de takken. Het is de ilex aquifolium op stam. Het zijn struiken en bomen van 2-m hoog.


Het verspreidingsgebied omvat Azië, Europa, Noord-Afrika, Noord-Amerika en Zuid-Amerika. Er zijn groenblijvende en bladverliezende soorten. Ruime Keuze Hotels in Tak. Rond de kerstperiode is er heel veel vraag naar de takken.


De beshoudende takken worden in het najaar, begin oktober, van de stuik geknipt. Wat overblijft zijn stevige takken met talrijke vuurrode bessen. Bestuiving vindt meestal plaats door.

Jullie lezen het goe kale takken ! Machinaal rondsteken van de ilex. Na het rondsteken gaan we de planten allemaal nalopen en dunne we ze uit. Ilex staat ook bekend als hulst.


Bij het uitdunnen kijken we naar hoeveel takken en welke takken er op staan die goed genoeg zijn om te leveren. Hierbij letten we op dat de plant onderin ook genoeg licht krijgt. De soorten met scherpe bladeren vormen samen een ondoordringbare muur voor ongewenste gasten in de tuin zoals honden en katten. De ilex houdt namelijk van zuurdere gron bemeste tuinaarde zullen de planten dus ook niet in groeien. Leg de planten op gewenste afstand erin.


Zet de planten overeind en trap de gleuf dicht. Vul de grond aan tot de onderste takken van de plant. Deze plant doet het redelijk tot goe althans van een zijde.


De andere zijde worden de takken en takjes zwart, enkele blaadjes vallen af, een tak is geheel kaal, terwijl aan de tak erboven de blaadjes nog redelijk fris groen uitzien. De struik wordt tweejaarlijks geoogst, alle takken worden in het najaar afgeknipt waarna de struik het volgende voorjaar nieuwe takken vormt. De Steeneik staat graag op een beschutte plek en is winterhard.


Alle Quercus ilex worden in pot aangeboden, met kluit hebben de bomen een geringe aanslagkans. De hoogte van de stam is ongeveer 200cm, daarboven beginnen de takken (de boomkruin).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts