vrijdag 27 april 2018

Bladverlies olijfboom

Vind bladverlies olijfboom als je nu zoekt. Tuinierplezier begint hier op Bakker. Een gezonde olijfboom behoort het hele jaar door groene bladeren te dragen Stef in tegenstelling tot de meeste loofbomen die in de herfst al hun bladeren verliezen.


Voor een olijfboom is wat verlies van oudere bladeren normaal , ze hebben tenslotte niet het eeuwige leven , maar in jouw geval is het goed mis. Het is best mogelijk dat een olijfboom wat bladverlies heeft, zolang hij maar niet helemaal kaal wordt.

Om allereerst je vraag met en wedervraag te beantwoorden: je hebt de olijf vorstvrij weggezet, heb je er wel voor gezorgd dat hij voldoende licht heeft ontvangen? De olijfboom kan nadat hij binnen is gezet, al zijn bladeren laten vallen. Dit is een soort shock-reactie. Als u de olijfboom gewoon water blijft geven en verzorgen, zal de olijfboom na een aantal weken alweer beginnen met het vormen van nieuwe bladeren.


Dat komt omdat een olijfboom vrij laat uitloopt. Nogtans heb ik bij elke winterprik de boom volledig afgeschermt met een daarvoorbedoelde vliesdoek in zakvorm. Frankrijk een tak van een olijfboom gestolen en er thuis stekjes van genomen.

Vaak wordt een olijfboom in de vorm van een knotwilg verkocht, en vormt hij een rond bolletje met veel scheuten. De binnenste takken krijgen zo geen licht en verstikken. Laat de takken daarom eerst uitgroeien en snoei dan volgens bovenstaande regels. Bemest de olijfboom na het snoeien met een speciale kuipplanten mest. Vorig jaar had ik een olijfboom waarvan ik dacht hij dood was, in de zomer begon hij opnieuw scheuten te maken, dus geen paniek.


Zorg er wel voor dat de boom niet in koude oostenwind staat want hier houd hij niet van. Snoei de olijfboom altijd NA de winter. Vooral niet bang zijn om te snoeien, in dit geval telt snoei=groei. Fout snoeien is niet mogelijk, en zelfs een volledig kale olijfboom zal na enkele weken-maanden er weer prachtig fris bij staan! Kun je een olijfboom na bladverlies snoeien?


Absoluut, na vorst heeft de olijfboom veel bladverlies gehad. Dan ontwikkelen zich nieuwe scheuten en knoppen aan de bovenkant. Zorg dat je deze afknipt en de olijfboom z’n bolvormige structuur teruggeeft.


Wat voor soorten olijfbomen zijn er? Weet wat u koopt, bezoek de Olijfboom Specialist. Waarom een olijfboom van de Olijfboom specialist?

De Olijfboom specialist heeft door specialisatie en ervaring de mooiste winterharde olijfbomen en andersoortige mediterrane bomen. Door strenge selectie bij de kweek hebben al onze olijfbomen de mooiste vertakkingen tegen de beste prijs. Door een relatief klein wortelgestel behoeft de olijfboom op zich nog geen ruimere pot. In veel gevallen gaat de voorkeur uit naar een mooie bijpassende pot voor een olijfboom.


Het verdient dan aanbeveling om voor de verzorging van een olijfboom , een pot te kiezen van enkele centimeters ruimer, waar de olijfboom nog lange tijd in kan blijven. Olijfboom in kuip VOOR en NA het inpakken met een thermobeschermhoes (ingezonden door tevreden gebruiker Dhr. H. van der Linden) Reuze plantenhoes voor olijfbomen en andere matig vorstgevoelige planten tot m hoog en m doorsnede.


Ziekten en plagen: De olijfvlieg (fruitvlieg) ofwel Bactrocera oleae. De grootste vergissing is dat mensen denken dat een olijfboom geen water nodig heeft. Een olijfboom water geven is een must. Ze komen immers uit warme en droge gebieden waar weinig water valt toch is water essentieel. Deze gedachte is begrijpelijk.


Van nature wortelt de olijfboom namelijk diep in de grond en kan hij langer zonder water. En nog een reden om voor een olijfboom binnen te gaan: de bladeren zitten ten opzichte van de pot redelijk hoog. Zo ontstaat er een zekere rust, die vooral in Scandinavische interieurs erg belangrijk is! Ideale boom voor in huis: de olijfboom. Of je een klein flatje hebt of een grote villa, er is voor ieder huis wel een geschikte olijfboom te.


Op onze website kunt u alles vinden over de verzorging van de olijfboom , hoe u moet snoeien, moet de olijfboom in de volle grond of juist in een pot en nog veel meer tips voor het onderhoud van uw olijfboom.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts