donderdag 26 april 2018

Hedera helix erecta

Kies zelf het bezorgmoment en laat de Hedera Helix zonder gesjouw thuisbezorgen. Hét online tuincentrum met meer dan 20. Ruim keuze, goedkoopste bezorging. Hagen, zo bij u thuisbezorgd. Topkwaliteit Haagplanten van onze eigen kwekerij in Udenhout.


Binnen werkdagen geleverd.

Het blad is heel regelmatig aan de stengels geplaatst. De bloei is onopvallend of soms helemaal niet aanwezig. Genus Hedera are evergreen climbing shrubs clinging by aerial roots. Deze winterharde struikklimop is geschikt voor in de border, de rotstuin of voor in een pot op het terras. De plant heeft geen steun nodig, de takken staan op eigen kracht recht overeind.


Door verschillende tuinplanten met elkaar te combineren kun je mooie en kleurrijke borders creëren. Ideaal voor het maken van een smalle, hoge haag. Ook is de Hedera Helix een inheemse soort.

Geschikt als klimplant en bodembedekker. De plant kan, als er niet gesnoeid wordt, geelgroene bloemen krijgen en zwarte bessen. Hedera helix kan alles overwoekeren en tot enorme omvang uitgroeien. Tuinierplezier begint hier op Bakker.


De stengels van de stijve klimop zijn zeer stevig en hoeven niet gesteund te worden. Les feuilles sont persistantes et petites. De klimop is een bovengemiddelde luchtzuiverende kamerplant wat betekent dat deze plant COeffectiever omzet in zuurstof dan andere planten dit kunnen. Zet of hang de plant op een lichte plaats.


Een wat donkerdere plaats is eventueel ook geschikt. Een ander groot voordeel hier van is dat de hedera niet veel ruimte in beslag neemt. De Hedera hibernica word veel gebruikt als erfafscheiding. Doormiddel van snoei is de hedera goed smal te houden.


Common Ivy An evergreen climber, with a strong, rather acrid odour when crushe attaching itself to trees, buildings, etc. The small dark green leaves are heavily veined and grow in two tight ranks up either side of burgundy coloured stems. Erecta is a more vigorous plant than Congesta with larger leaves (three lobed and an inch by an inch). The latter term, helix , is derived from the Greek word “twist” or “turn”, as the vines often twist and turn as they grow.


Tree ivy ( Hedera arborea), Hedera baccifera, Hedera acuta, and Hedera grandifolia are all synonyms for the. Deze klimop heeft zijn populariteit te danken aan zijn snelle groei en de relatief gunstige prijs.

Met zijn kleine, wintergroene blad wordt de Helix vaak gebruikt om gaaspanelen en tuinschermen mee te bedekken. De schoonheid zit hem in het donkere blad met lichte nerf. Deze is de sterkste in groeikracht en winterhardheid. Bekijk het product online of kom naar één van onze winkels. In de zomer is het alleen belangrijk dat er even elke dag van water worden voorzien.


Kijk hier voor meer soorten haagplanten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts