dinsdag 3 april 2018

Laurierkers haag

Boek uw Hotel in Hagen online. Haagplanten, zo bij u thuisbezorgd. Binnen werkdagen geleverd. Soms zien we de laurierkers ook als losse sierstruik.


Een laurierkersenhaag houdt ook wel ‘n beetje het midden tussen een klassieke haag en een losse struik: de haag heeft een vrij weelderige, breed uitlopende groei en kan ook de nodige breedte in beslag nemen als ze niet wordt gesnoeid.

De laurierkers of paplaurier is weerbestendig, het hele jaar door groen en een snelle groeier in vrijwel elke grondsoort. In tegenstelling tot veel andere steenvruchten zijn de vruchten van de laurier giftig, net als de rest van de plant. Een laurierhaag kan behoorlijk groot worden en wordt daarom veel geplant in grote tuinen. Wil je een mooie wintergroene haag creëren?


In dat geval is de laurierkers een hele goede keuze, een groenblijvende haagplant uit de familie van de rozen (Rosacea). Zeer geschikt voor het maken van een lage, hoge, brede of smalle laurierhaag. We zijn grote kwekerij in alle hoogte laurierkers.


De laurier zoals we die als keukenkruid kennen komt uit de laurierfamilie (Lauraceae).

De plant is ijzerster en dankbaar. Pas na uw bestelling wordt de laurierkers opgehaal zo bent u verzekerd van verse en gezonde planten. Plant de haag alleen als het niet vriest. Houdt een haag van laurierkers , bijvoorbeeld de Prunus ‘Caucasica’ van jongs af aan bij, door hem twee maal per jaar te snoeien. Knip in juni de haag rondom terug.


Gebruik bij voorkeur een snoeischaar en knip alleen de takken door, niet het blad. De randen van blad verkleuren bruin wat niet mooi staat. Knip als het nodig is een tak dieper weg. De laurierkers werd al vroeg zo populair omdat het een groenblijvende haagplant is, zeldzaam in ons klimaat.


Ook verdraagt deze haagplant koele winters, stevige regenval en zeelucht. Tuinen die anders kaal bleven konden door de laurierkers toch een vol en groen karakter krijgen. Twijfel je bij de aanleg van de laurierhaag? Zie je het niet zitten om de haag zelf te plaatsen? Geen zorgen, wij verzorgen de complete aanleg van jouw laurierhaag.


Wij kopen de laurierkers voor een goede prijs in. Deze plant is groenblijvend plant en is redelijk winterhard. Hij kan ook behoorlijk breed worden.

Rotundifolia’ wordt vaak gebruikt als haag. Daar zullen uw buren versteld van staan. Deze altijd groene haag ontwikkelt zich tot een waar pronkstuk. Ook in de winter biedt zij bescherming tegen ongewenste inkijk omdat ze geen blad verliest. Afhankelijk van snoeien wordt de haag tot ca 3-4-m hoog.


De paplaurier groeit van nature in zuiderse gebieden, waar het natuurlijk warmer is dan hier in België. Omdat de paplaurier zich echter heeft weten aanpassen aan de koelere temperatuur in berggebieden, kan deze haag ook heel goed in ons land gedijen. Incidenteel komt de laurierkers dan ook in het wild voor. Als je een laurierkers koopt dan koop je een snelgroeiende heester die in de winter groen blijft.


Je zult deze plant binnen een paar jaar meters hoog zien. Soorten laurierkers voor hagen. Voor een brede, hoge haag of heg is Prunus l. In april- mei bloeit hij met witte aren, gevolgd door rode bessen.


Prunus laurocerasus ( laurierkers ) voor het aanplanten als haag. Het grote glanzende blad vormt al snel een dichte groene wan die inkijk en wind tegenhoudt. Wilt u een mooie dichte en strakke haag dan is het aan te raden de laurier twee keer per jaar te snoeien.


Bekijk de complete haag en bepaal waar de oude takken zitten en de vorstschade, en bruine plekken, verwijder al deze takken voordat de lente begint. De tweede onderhoudsbeurt is in juni. Snoei de haag rondom terug gebruik hier voor een snoeischaar. Hoeveel laurierhaag per meter voor een mooie haag.


Voor de grote maten laurier vanaf de hoogte160cm kan 2. Voor de kleinere maten onder de 160cm hoog kunnen er stuks per strekkende meter aangehouden worden. Als boom kan de laurierkers een hoogte van m bereiken, maar hij komt ook als struik voor, bijvoorbeeld in bossen. Laurierhaag bestellen bij onlinegroen.


De gebruikelijke hoogte bedraagt 6-m.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts