maandag 2 april 2018

Paardebloem wortel eten

Vind e ten het nu op Kensaq. Mijn kleinkinderen vonden het eerst vreemd dat opa gewoon paardenbloemen aan het eten was, maar kinderen houden van zoet en dat hartje is zoet! Dus nu eten mijn kleinkinderen ook paardenbloemen, maar niet die van langs de weg, daar was een verhaaltje over honden en dronken kerels genoeg voor. Ik heb mij laten uitleggen door een biologische melkkoeienboerderij dat paardebloemen het best groeien op grond dat niet bespoten is. Dus weilanden waar veel paardebloemen groeien is onbespoten.


Op zich is dit voor de boeren en koeien niet het beste want waar paardebloem staat is geen plek voor gras, dus minder te eten voor de koe. De blaadjes en de bloemstengel van de paardebloem , zorgen ook voor een frisse mon het ontsmet op een of andere manier. Als ik een rondleiding geef voor kinderen, dan laat ik ze altijd paardebloemen eten , moet je die gezichtjes zien, maar de nieuwsgierigheid ,hoe het smaakt, wint altijd!


Het eten van paardenbloemblad. Het blad van de paardenbloem kan je prima eten. Zowel rauw als gekookt of gewokt. Je kunt er thee van maken, verwerken in vele recepten zoals: salades en bijvoorbeeld verwerken in soepen en curry’s. De smaak is licht bitter, dit komt door het hoge zwavelgehalte.


Paardebloem wortel eten

Het sap uit de stengel is licht giftig, toch kun je het in beperkte mate eten. In diverse kuren wordt aangeraden stengel per dag te eten. Ook de wortel van de plant kun je gebruiken.


Er wordt een tinctuur van gemaakt voor klachten als suikerziekte of een te hoog cholesterolgehalte. Paardebloem thee werkt in op kankercellen, en wel zodanig dat ze desintegreren binnen uur, gedurende welke tijd geen nieuwe gezonde cellen in het lichaam “ziek” worden. Deze plant wordt verwaarloos maar heeft vele geneeskrachtige eigenschappen, en alles wat je hoeft te doen is het op te halen van schone hellingen, weg van het verkeer. Kun je de wortel van paardenbloemplanten ook gewoon eten , ik bedoel vers want dan zitten alle elementen er nog in? Het kan worden gedroogd om er thee van te trekken of worden geroosterd om als koffie toevoegsel te fungeren.


Paardebloem is een goede bron van vitamine C, ijzer, calcium, kalium, vitamine B thiamine, riboflavine, foliumzuur en magnesium. Een 72-jarige man stervende door kanker dronk thee uit de wortel van de paardebloem en de kanker trad terug na vier maanden. In het westen gebruikt men de bladeren en de wortel afzonderlijk, in China benut men de gehele plant ( pu gong ying) Vrijwel iedereen kent de paardenbloem wel, zij het niet direct van naam, dan wel direct herkenbaar als bloem. De bloemen bloeien vanaf de vroege lente in het voorjaar. De paardenbloem heeft een krachtige helende werking waar slechts weinigen mee bekend zijn.


Gedroogde paardebloem wortel is houteriger dan vers gegraven wortel stukken. Om die reden, komt gedroogde wortel thee uit een afkooksel van de gedroogde wortel in kokend water gedurende ten minste minuten, terwijl verse wortels langzaam in sudderend water kunnen trekken. Yogi Tea pH Balance In het jachtige leven van tegenwoordig is het niet altijd eenvoudig om evenwichtig en alkalisch te eten – maar het blijft belangrijk om bewust voor jezelf te zorgen. Als we genieten van deze alkalische kruidenthee-melange, vinden we onze innerlijke harmonie terug, terwijl de thee ons het beste uit de natuur schenkt.


Paardebloem wortel eten

Droog, donker en koel bewaren. Je kunt ervoor kiezen de bitterheid te gebruiken als kruid om het eten op smaak te brengen. Als bitter kruid is het te gebruiken door bijvoorbeeld jonge blaadjes te mengen met gebakken rijst. Het voordeel aan jonge blaadjes is dat ze mals zijn en schoner. Kleine diertjes zoals insekten hebben dan nog geen kans gehad ervan te eten.


Ook zijn er allerlei mineralen vertegenwoordigd in de paardebloem. Ook treft men in de paardebloem een relatief hoog gehalte aan choline aan (onderdeel van vitamine B-complex). Op deze manier kun je ook de tijd lezen, zoveel pluisjes als er nog op de Paardebloem staan, zo laat is het. De wortel kan wanneer deze is gedroog worden gemalen als koffie, als men hiervan een thee maakt kan deze voorspellende krachten teweeg brengen.


Ook kan men deze thee naast je bed zetten om geesten op te roepen. Paardebloem bevordert de bloedaanmaak, de galaanmaak, is eetlustopwekken verhoogt de stofwisseling, helpt bij vocht vasthouden, en helpt mogelijk ook bij beginnende suikerziekte. Het reinigt zweren in de urineleider. Hoe te eten paardebloem wortel De wetenschappelijke naam voor paardebloemen is Taraxacum officinale; officinale betekent dat de plant heeft geneeskrachtige eigenschappen.


Hoewel paardebloemen worden vaak beschouwd als vervelende en productieve onkrui zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts