woensdag 11 april 2018

Hedera snoeien

Ruim keuze, goedkoopste bezorging kwaliteit tegen lage prijzen! Alle tuinartikelen shop je online. De beste keuze tegen lage prijzen!


Heeft u al een mooie klimop haag en wilt u maximaal maar 1x per jaar snoeien , stel de snoeibeurt uit tot na de langste dag. De hedera haag zal dan veel langzamer gaan groeien. U snoeit de klimop net zoals u een haag zou snoeien.


Lees hier wanneer en hoe u precies Hedera snoeit. Om klimop in toom te houden moet hij keer per jaar gesnoeid worden. Vooral in het najaar kan de klimop lange ranken hebben.


Hedera snoeien

De lange uiteinden kunnen dan de dakgoten, de paden bedekken of tot ver in de border zijn gegroeid. Ook de bossige groei aan de bovenkant kan topzwaar zijn geworden. Waar het eigenlijk op neerkomt is dat de Hedera helix is opgekweekt, waardoor er verschillende varianten van zijn ontstaan. Zo heb je wat meer keuze als je je klimop gaat uitkiezen en kun je precies het type kiezen dat je het mooist vindt of dat het beste in je tuin past. Hedera helix, gewone klimop: Als klimplant: 1x per jaar snoeien (juli-augustus) strak snoeien , vanaf voorjaar tot najaar leiden of vlechten indien noodzakelijk.


Om de paar jaar korter snoeien ter voorkoming van ongedierte. Als bodembedekker kan je ze bijna jarenlang ongemoeid (ongesnoeid) hun gang laten gaan. Klimop snoeien : hoe, waarom en wanneer? Wilt u meer weten voor u een hedera of Kant en Klaar Haag gaat kopen? Neem gerust contact met ons op!


Van verzorging tot tips voor het snoeien , wij helpen u graag. Bij ons kunt u niet alleen een hedera kopen, maar ook alle benodigdheden voor het planten en verzorgen van uw aankoop. Denk hierbij aan binddraad om voor een mooie hederhaag te zorgen. Als het gaas of de trellis helemaal dicht gevlochten is, komt het verder neer op goed snoeien. Met een heggenschaar kun je makkelijk een bepaalde afstand aanhouden vanaf het gaas of de palen (waar het gaas op vast zit), zodat je een strakke groene wand krijgt.


Zelf raad ik aan om minimaal keer per jaar de Hedera -heg te snoeien. Hedera is eigenlijk een hele makkelijke plant wat snoei betreft. Hij groeit snel en herstelt zich ook altijd.


U hoeft dus bij het snoeien van de hedera niet zo voorzichtig te werk te gaan. De Hedera , wie kent hem niet. De snoeischaar, pff, daar lacht ie om. Struikklimop – Hedera helix arborescens.


Het is bovendien een winter bloeiende plant. Deze heester is goed winterhard en stelt weinig eisen aan de standplaats of grond. Hoe moet je klimop snoeien ? De plant kan moeiteloos worden gesnoeid met een snoeischaar en een takkenschaar voor de dikkere takken. Is de Hedera helix ‘Arborescens’ een klimplant?


De struikklimop Hedera helix ‘Arborescens’ is de klimop na zijn gedaantewisseling. Hij klimt en groeit niet echt meer. Hij gedraagt zich meer als een struik en wordt daarom struikklimop genoemd. Zijn populariteit dankt de Hedera helix ‘Arborescens’ aan zijn rijke bloei en vele bessen. Hedera hibernica is de bekende snelgroeiende klimop, hij wordt veel gebruikt tegen gaaselementen, schuttingen, etc.


Deze klimop klimt met zelfhechtende zuignapjes. Als je de bodembedekkers om de paar jaar afknipt, resulteert dit in een mooi, vlak, nieuw tapijt. De gesteltakken moet je natuurlijk sparen. Hetzelfde geldt voor een met klimop begroeide schutting: spaar de gesteltakken en knip verder alles weg.


Waarom krijgt mijn hedera bruine vlekken? Dat kan in principe het hele jaar (zolang het niet vriest), maar de voorkeur hebben het voorjaar (maart - mei) en het najaar (september - november). Snoei op een bewolkte dag, en niet wanneer het vriest, zodat de klimplant goed kan herstellen.


Hoe ziet het blad van Hedera helix arborescens eruit? De heester kan tot meter hoog worden, maar met snoeien kun je zelf de gewenste hoogte bepalen en handhaven. Waar groeit Hedera helix arborescens goed? De mooiste manier is snoeien met een snoeischaar maar dit is wel een tijdrovende klus.


Hedera snoeien

Je kan de Hedera ook prima terugknippen met een heggenschaar. Het nadeel van knippen met een heggenschaar is dat je het loof voor de helft afknipt wat geen fraai gezicht is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts