woensdag 1 juli 2015

Palm water geven

Altijd de goedkoopste dagdeals. Vind jouw deal van de dag op Telegraaf Aanbiedingen. De dagaanbieding site van Nederland! Nu al vanaf €op Beslist. Keuze uit meer dan 6bidons.


Gebrek aan water uit zich in het slap hangen van de bladeren, in bladval of in het geel worden van het blad.

Bij het bewateren van uw boom kunt u het beste een subtropische regenbui na bootsen. Dit betekent eens in de „b dagen rijkelijk water geven. Het liefst regenwater, want de kalk in het kraanwater tast de wortels van de palm aan. De grond van de Areca palm moet altijd vochtig blijven, zonder dat de Areca met zijn wortels in een laag water staat. Wanneer de grond geheel uitdroogt, is er kans op onherstelbare schade.


Op zich is het geen ramp dat de stam en het blad ook eens nat wordt, dat gebeurt tijdens een regenbui immers ook, maar het is niet zinvol om dit te doen bij het zelf water geven. Zet deze palm in huis dus op een plek waar veel zonlicht komt. Bedenk wel dat de plant een stuk meer water nodig zal hebben op een plek met veel zonlicht.

Het is daarom aan te raden om in deze maanden extra voeding te geven aan de plant. De Kentia dient net zoals andere palmen in een constant vochtige grond staan. Let hierbij op dat de wortels niet in natte grond staan.


Bijvoorbeeld eens per dagen in de zomer en eens per dagen in de winter. Geef daarom regelmatig kleine beetjes water. Een Areca palm is bekend onder vele namen zoals Goudpalm, Areka, verderpalm of vlinderpalm en deze kamerplant komt uit de Dypsis familie. De kamerplant Areca palm heeft goede luchtzuiverende kwaliteiten en een strak en elegant uiterlijk.


De wortels groeien bij de meeste palmen tot laat in het jaar door, blijf ook tijdens deze periode uw palm de noodzakelijke aandacht geven , ook al lijkt het blad te zijn gestopt met groeien. De Areca palm is al jaren een zeer populaire kamerplant in ons land en een echt meubelstuk in uw huiskamer. U wordt daar later rijkelijk voor beloond! Water geven De meeste palmen houden van veel water.


Dat laagje kan leiden tot wortelrot en de plant kan hier aan overlijden. Kamerplanten water geven is uiteraard noodzakelijk en bepaalt voor een groot deel de gezondheid van de plant. Veel mensen geven hun binnenplanten koud kraanwater. Sommige planten zijn hier echter gevoelig voor, het is daarom beter om water op kamertemperatuur te gebruiken. Nog beter is regenwater, dit bevat namelijk minder kalk.


Het grootste deel van de sterfgevallen onder kamerplanten komt door overwatering. Planteigenaren zijn als de dood dat hun geliefde groene vriend niet genoeg water krijgt, en dus blijven ze maar gieten.

Doe dit vooral niet bij de Kokospalm, hij kan erg slecht tegen teveel water. De hoeveelheid water is afhankelijk van de grootte van de palm , de luchtvochtigheid en andere factoren. Begin hierom met kleine hoeveelheden water per gietbeurt. Bij de Yucca is het belangrijk dat je regelmatig water geeft, maar hij heeft niet zo heel veel nodig per keer.


De Kentia palm is niet erg vatbaar voor de gewone plantziektes. De grond van een varen dient ten alle tijden licht vochtig te zijn, zonder dat er zich een laagje water onderop in de pot vormt. Krijgt je plant toch gele bladeren?


Dit kan komen door ofwel teveel ofwel te weinig water te geven. Als je namelijk teveel water geeft dan slaan de wortels van de Kentia dicht, waardoor ze helemaal geen water meer opnemen. De kamerplant Howea Forsteriana beter bekend als de Kentia palm komt van nature voor in Australië. De kamerplant Kentia palm is een makkelijke kamerplant, omdat deze Kentia palm weinig licht en weinig verzorging nodig heeft.


Dit is een wortelstimulator en zorgt tevens er voor dat palmen goed hun benodigde sporenelementen tot zich kunnen nemen. Zo ben je zeker dat alle wortels water opnemen. Let er wel op dat er geen water in de pot blijft staan, de waaierpalm houdt namelijk niet van natte voeten. In de winter moet je spaarzaam zijn met water geven. Als de onderste bladeren bruin worden, kan je die gewoon wegnemen.


Toen ik dit gedaan heb was de kluit erg vochtig. Palmen houden van een hoge luchtvochtigheid. Ik dacht dan ook dat de palm te nat gestaan had met zijn voeten.


Ik heb besloten hem geen water meer te geven tot hij weer blad aanmaakt. Maar ik zie na drie weken nog steeds niets verschijnen en de grond lijkt inmiddels erg droog. Toch maar weer water geven ? Te veel water geven kan in volle grond overigens bijna niet, te weinig wel. Een gezonde palm die al langer dan een jaar is aangeplant zou echter grotendeels autonoom moeten zijn.


Dat is hier blijkbaar niet aan de orde. U mag ook altijd een foto sturen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts