donderdag 27 augustus 2015

Elaeagnus ebbingei olijfwilg

Hagen, zo bij u thuisbezorgd. Topkwaliteit Haagplanten van onze eigen kwekerij in Udenhout. Binnen werkdagen geleverd. De Haag niet zelf planten? Niet geheel duidelijk welke haag?

Vraag gerust een offerte aan. De Olijfwilg is goed bestand tegen zout en zeewind. Kies zelf je afleverdatum! Hét online tuincentrum met meer dan 10. Het is één van de weinige groenblijvende heesters die goed groeit aan de kust.


De bladeren zijn grijsgroen en de onderkant is grijswit. Elaeagnus ebbingei (Olijfwilg ) is een opgaande wintergroene heester.

Als de plant niet wordt gesnoeid komen er geurende onopvallende kleine witte bloemen in de nazomer. Ondanks dat Elaeagnus is afgeleid van het Griekse woord elaia dat olijf betekent. De olijfboom, overbekend als producent van olijven voor vooral olijfolie, is een boom die alleen goed gedijt in een warm klimaat zoals rond de Middellandse Zee. Elaeagnus Ebbingei kopen bij de Bomenspecialist is een goede keuze. Deze plant of haag is zeer sterk en goed bestand tegen zeewind.


Mooie haagplant goed toepasbaar in kustregio - zie kustplanten. De bovenkant is grijs- groen en de onderkant is zilver- grijs van kleur. De onderzijde van het laurierachtige blad is zilvergrijs en de bovenzijde grijsgroen. In de herfst bloeit deze elaeagnus met geurige roomwitte bloempjes met zilveren schubben. In de lente volgt er dan eetbaar, oranjerood fruit met zilveren vlekjes.


De bladvorm van de Elaeagnus x ebbingei lijkt op die van de olijfboom, groot en glanzend leerachtig, ovaal blad met een grijze onderkant. In de nazomer ontstaan onopvallende kleine witte bloemen die heerlijk geuren. Bloeit in juni-juli met witte heerlijk geurende (piepkleine) bloempjes.


Goed bestand tegen zeewind. De plant draagt bladeren die dikwijls aan de onderzijde grijsgroen of zilverwit zijn en doen zowel qua kleur alsook qua vorm wat aan wilg denken. De naam kan wat verwarring geven, maar de olijfwilg is niet te vergelijken met een olijfboom.

Waar de olijfboom vooral in een warm klimaat goed gedijt, doet de wilg het juist erg goed in ons wisselende Nederlandse klimaat. Deze wintergroene leiboom is sterk en goed bestand tegen zeewind. Deze boom heeft glanzende grijsgroene bladeren en kleine witte klokvormige bloempjes. De rode, eetbare bessen hebben een zilveren glans en zijn rijk aan vitaminen.


Het blad is grijsgroen, onderzijde grijswit. Doorgaans is de Eleagnus ook als bol op stam en als leiboom verkrijgbaar. De olijfwilg is een haagplant waar je echt alle kanten mee op kunt. Deze haagplant kan solitair worden neergezet, dan is hij prachtig in een bolvorm te snoeien. Maar ook als haag presteert hij optimaal.


Denk dan eens aan de olijfwilg , een sterke, groenblijvende haagplant. Boomkwekerij Van IJmeren heeft verschillende soorten olijfwilgen in het assortiment. Hij is populair aan de kust omdat hij, als een van de weinige groenblijvende heesters, goed tegen zout en zoute omstandigheden kan.


Maar er zijn in dit geslacht ook andere mooie planten die als haag kunnen dienen. Houd het assortiment van Haagplanten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts