maandag 24 augustus 2015

Groene oprit

Ruime collectie stalen en zilveren sieraden voor het hele gezin. Zo krijg je producten die sterk lijken op wat je kent, maar toch een heel ander effect geven. Zo zou je kunnen zeggen dat onze groene oprit gemaakt wordt met de plastic variant van de grasbetonkei. Maar waar de grasbetonkei moet worden aangelegd als een traditionele steen, houden onze systemen de bodem juist levend en los door haar te ontzien.


De Virage is een uniek product waarin het ecologische karakter met een vernieuwende, originele vormgeving in harmonie wordt gebracht.

Door de modulaire opbouw van. Als je verder geen gebruik maakt van je oprit , zal je regelmatig moeten vegen om ongewenste plantengroei te voorkomen. Het kan natuurlijk ook anders. Zo ging Luk op zoek naar een alternatieve bestrating voor zijn oprit. Naast het huis heeft hij een carport waar de auto staat.


De oprit komt trouwens aan de rand van de tuin, dus in de rest van de tuin komen nog wel gewoon planten etc. De oprit overkappen met een pergola wordt hem helaas niet , er moet een hele hoge auto onderdoor kunnen. Hoewel groene aanslag op terrastegels, stoep of oprit ook kunnen bijdragen tot het karakter van de tuin of woning wordt dit meestal ervaren als ongewenst.

Mossen of algen houden het vocht vast waardoor de kans op ongelukken door gladheid toeneemt. Wat moet je doen wanneer er sprake is van groene aanslag of mosvorming op tegels. Groene aanslag of mos op tegels en klinkers? Juist als de dagen donkerder en korter worden en er veel regen valt is groene aanslag een probleem wat veel voorkomt.


Breek je benen niet en maak definitief komaf met de groene aanslag op je klinkers en paadjes. Chemische producten werken snel maar kort en beschadigen bovendien je klinkers en de plantengroei rondom. Een veel gehoorde ergernis is groene aanslag op terrastegels of groen mos tussen de klinkers van de stoep of oprit.


De mossen en algen houden vervolgens het water vast wat het probleem alleen maar verergert. Een echte preventieve oplossing bestaat er voor groene aanslag niet. Het belangrijkste is bij de aanleg van de paden voldoende afwatering te voorzien.


Hierdoor zal het water sneller verdwijnen na een regenbui waardoor de groene aanslag veel minder snel kan opduiken. Als de oprit het grootste deel van de dag volop in de zon ligt dan is kruiptijm of sedum echt een heel goed idee. Een brede verscheidenheid aan groene oprit -opties zijn voor u beschikbaar, zoals zwart, grijs en geel. Dit moderne, eigentijdse tuinontwerp is een groene voortuin met uitnodigende oprit.


De nieuwbouw in deze straat in Houten is rustig maar krachtig. Zodoende besloten wij eenvoud en kracht in ons tuinontwerp te brengen. Met originele beplanting: statige perenbomen, daaromheen bloeiende siergrassen en daaronder kleinere siergrassen.

Maar we zitten niet te wachten op een groene waas over ons mooie klinkerterras of op een gladde oprit , dus om de zoveel tijd moeten we wel even ingrijpen. De oorzaak van groene aanslag. Als na regenval het water blijft staan, krijgen algen hun kans, vooral op plaatsen waar weinig zon komt. Mosbestrijdingsproducten, groene zeep, schoonmaakazijn, … Ook je klinkers reinigen met soda is mogelijk. Eén gouden regel: lees bij elk product grondig de gebruiksaanwijzing om een optimaal resultaat te garanderen.


Daarna maak je een sopje van groene zeep en soda.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts