maandag 29 april 2019

Kerstboom in pot gekweekt

Kerstbomen Gratis Thuisbezorgd. Koop nu je kerstboom bij GAMMA. Dit zijn bomen die zeer geschikt zijn voor herplanting in tuinen of parken. Een pot gekweekte kerstboom is een relatief nieuw product.


Kerstboom in pot gekweekt

De populariteit van deze kerstbomen neemt steeds meer toe. Het voordeel van een potgekweekte kerstboom in vergelijking met een normaal gekweekte kerstboom is de naaldval. Een potgekweekte kerstboom laat zijn naalden namelijk minder snel vallen.


Waarom plantgoed kerstbomen die in pot gekweekt zijn? Een probleem voor kwekers van kerstbomen is vaak het goed aanslaan van de boompjes. Vooral bij het planten in het voorjaar blijkt vaak een aantal weken na het planten dat er toch veel uitval is en het plantgoed bruin kleurt. Bij Intratuin vind je alle populaire soorten kerstbomen , zoals de nordmann, blauwspar en de fijnspar, met kluit of met een gezaagde stam. Een echte kerstboom heeft die heerlijke dennengeur voor dat nostalgische kerstgevoel.


Of wat dacht je van een boom in pot ? Elke soort boom heeft zijn eigen eigenschappen en uitstraling. De kerstboom is in deze pot geplant en is dus altijd al de groeiomgeving geweest. Plaats de kerstboom niet bij de verwarming. Geef de kerstboom water, maar zorg dat de boom niet de hele tijd in het water staat. Herplant binnen weken (hoe eerder hoe beter).


Zorg ervoor dat de kerstboom inclusief pot in de grond wordt gezet. De Nordmann wordt op de kwekerijen in Denemarken met kluit gestoken en in pot verpakt. Wie voor een echte kerstboom kiest heeft keuze uit gekapte , bomen met kluit, in pot , of in pot gekweekt.


Kerstboom in pot gekweekt

Nordmann kerstbomen met kluit zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden. De gekapte kerstbomen zullen in droge en warme omstandigheden iets meer naalden verliezen , maar zijn meestal het goedkoopst. Of kom langs in één van onze bouwmarkten en kies de kerstboom die jij het mooist vindt. Doe dan alvast wat inspiratie op in ons online assortiment echte kerstbomen.


Onze oersterke Nordmannspar kerstbomen zijn perfect gezaag vallen nauwelijks uit en ruiken écht naar kerst. De dag van vandaag hangt er vrijwel in elke tuin een nestkastje voor onze liefste tuinvrienden. Ze zijn er in alle vormen en formaten en voor elk vogeltje wat wils. Zoek kerstboom in pot bij homeandgardenideas. Kies voor een kerstboom die in pot is gekweekt of met een grote plantkluit.


Niet al te grote exemplaren hergroeien makkelijker dan grote bomen. Plant de boom uit wanneer het niet vriest en laat hem even acclimatiseren. Zorg voor voldoende water na het uitplanten. Daarnaast heb ik niet in pot gekweekte nordmann en abies.


Deze bomen zijn te koop tegen zeer scherpe prijzen. Pot gekweekte kerstboom worden steeds populairder. Ik wil mijn kerstboom met kluit na de kerstdagen in een pot op het balkon laten staan. Deze hebben een lengte van meter tot meter. Op dat vlak is de alomgekende groene kerstboom (Picea abies) zowat voorbijgestreefd.


De Nederlandse kerstboom wordt gekweekt en onderhouden op de Veluwe,. Brinkman Nordmann levert Nederlandse en Deense kerstbomen. De Picea Veluwe bestaat uit drie soorten kerstbomen. Wat moet je indachtig zijn als je kerstboom in huis wilt zetten?


Abies Nordmanniana (Nordmann-spar) – Potgekweekt. Dit kan je zien aan de wortels die uit de pot komen. Enkele liters water per week is aan te raden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts