woensdag 17 april 2019

Wilgentenen afscheiding

Ideaal als tuinafscheiding, maar kan ook gebruikt worden om planten in te laten groeien. Onze meest verkochte wilgenmat. Zoek naar wilgentenen schuttingen op de nieuwe KensaQ.


Schuttingen tegen lage prijzen. Bestel hier tuinafscheiding online.

Door de duurzaamheid en flexibiliteit van wilgentenen kan dit op brede schaal worden toegepast. Wilhout heeft eigen bossen waarin de wilgentakken wordt geteeld. Wilhout kan ook materialen leveren als u zelf uw eigen wilgentenen afscheiding wilt maken. Maar ook als oeverbescherming langs de slootkant of vijver biedt het een prima oplossing.


Vroeger werd het zelfs ook als brug of hek in de wei gebruikt of als waterkering. Tevens is het mogelijk om van dit vlechtmateriaal naast wilgentenen schuttingen ook plantenbakken, balkonschermen, afscheidingen voor klikobakken, rozenbogen en vele andere objecten te maken. Zijn de wilgentenen eenmaal verwerkt of gevlochten, dan zullen deze - na het drogen in de zomer - een goede vormvastheid hebben.

Bekijk ons ruime assortiment en bestel eenvoudig online. Wilt u op een snelle en effectieve manier privacy in uw tuin aanbrengen, maar de natuur niet uit het oog verliezen, dan is een afscheiding van natuurlijke materialen zoals een wilgentenenscherm het antwoord. Met wilgenteen creëert u beschutting en afscheiding.


Gemaakt van natuurlijke geweven wilgentenen , word geleverd met wilgen palen voor gemakkelijke installatie. Ten eerste worden wilgentenen ook gebruikt voor het maken van wilgenschermen. Bij deze schermen worden de wilgentenen tussen een houten frame gevlochten, waardoor het geheel een strakkere uitstraling heeft. Mocht je de normale wilgentenen schutting niet mooi of te rommelig vinden, dan is dit wellicht een betere optie.


Nobelhout levert diverse producten om een natuurlijke afscheiding in uw tuin te creëren, van decoratierietmat en boomschorsmat tot solide wilgentenenscherm en robuust kastanjehout. Vanzelfsprekend zijn deze natuurlijke afscheidingen ook prima te combineren met de artikelen uit het assortiment geïmpregneerd en hardhouten tuintimmerhout. De gemiddelde levensduur van een tuinscherm gemaakt van wilgen is gemiddeld gezien circa jaar.


Ons advies is de houten lijst boven de grond te plaatsen om contact met de vochtige grond te voorkomen. Het instapmodel is de Stingray en gemaakt van fijne wilgentenen die direct gevlochten zijn door wilgenteen dwarsverbindingen. KARWEI heeft voor jou een uitgebreid assortiment schuttingen en tuinschermen in alle soorten hout. Bekijk de collectie in onze bouwmarkt of bestel online! Er zijn veel verschillende soorten natuurlijke afscheidingen.


De meest gekozen variant is een natuurlijke mat, zoals een rietmat, wilgenmat of bamboemat.

Maar ook heidematten en boomschorsmatten worden vaak als natuurlijke schutting geplaatst. Het voordeel van deze matten is dat ze heel eenvoudig te plaatsen zijn. De wilgentenen zijn een veel gebruikte natuurlijk afscheiding in Nederlan niet gek ook want met de wilgentenen kan je prachtige schuttingen maken. Als de panelen tussen de palen zitten, kunnen de wilgentenen matten of rieten matten hieraan bevestigd worden met trekbandjes (tyraps). Wilt u de schutting van wilgentenen matten of rieten matten nog natuurlijker laten ogen?


Kies er dan voor om er klimplanten tegen aan te laten groeien. Een wilgentenen schutting heeft in principe geen onderhoud nodig. Je kan de levensduur (van sommige typen schermen) verlengen door het scherm te behandelen met lijnolie of paraffine-olie. Hierdoor wordt het beter bestand tegen vocht en neemt de levensduur twee tot drie jaar toe. Een tuinscherm van wilgentenen heeft in principe geen onderhoud nodig.


Als totaal leverancier hebben wij een grote verscheidenheid aan schermen, matten en rollen in ons assortiment van hazelaar, bamboe, wilgentenen , riet, boomschors en heide. Hoeveelheden en afmetingen zijn afhankelijk van de gewenste grootte van de wilgentenen schutting. Per vierkante meter heb je ongeveer anderhalve bos wilgentenen nodig.


Met onderstaand stappenplan maak je zelf stap-voor-stap een wilgentenen schutting. Bepaal de plek van het scherm en de eindpalen. Wilgentenen schutting maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts