maandag 22 april 2019

Klimhortensia in pot

Kies het bezorgmoment en laat de mooie Klimhortensia ´s afleveren in je tuin. Hét online tuincentrum met meer dan 20. Kwaliteit voor lage prijs.


Gutachten und fachärzrliche Beratung für Betroffene u Versicherte. Breng Kleur terug in uw Tuin met de Bloemen, Planten en Zaden van Bakker. De klimhortensia bloeit in juni-augustus met prachtige grote witte bloemschermen.


U kunt deze klimhortensia op een zonnige- en schaduwrijke plek planten. Je kunt een hortensia in de tuin zetten, maar hij kan ook heel goed op het balkon. In een pot doet hij het namelijk ook perfect. Zeker als je voor een wat sterker soort kiest met stevige stelen.


Klimhortensia in pot

De Hortensia kan in de pot blijven onder bepaalde voorwaarden. Onder in de pot hydrokorrels daarboven foamflakes, dit is speciaal voor potten voor op het terras of balkon. Als bemesting adviseer ik een osmocote bemesting. Deze bemesting geeft het hele groeiseizoen zijn voedingsstoffen af.


En natuurlijk regelmatig water geven. Van oorsprong komt deze Klimhortensia uit Ruslan China, Japan en Korea. Vul het plantgat of de pot met speciale hortensiagrond. Voor je de hortensia in de grond zet plaats je hem eerst een paar minuten in een emmer water, zo kan de kluit zich goed volzuigen. Zet hem in de grond of de pot en vul verder aan met universele potgrond of hortensiagrond.


Stamp de grond stevig aan zodat de wortels zich goed kunnen ontwikkelen. Is de klimhortensia te groot geworden? In de zomer erop zijn er dan geen bloemen, maar de plant overleeft deze ingreep wel.


Hierdoor verandert uw ‘kale’ muur naar een mooie groene gevel. Span enkele draden waarachter de plant kan groeien. De Klimhortensia groeit uitstekend tegen een muur of schutting. Daarna vindt ze haar eigen weg. De hechtwortels van de klimhortensia veroorzaken geen schade aan een muur of pergola.


Deze hortensia wordt gezien als ‘best of both worlds’, door enerzijds de pracht van een hortensia en anderzijds het gemak van een klimplant. Hoe zit het met verpotten? Hortensia’s doen het prima in pot , maar na een jaar of drie zie je dat de kluit klem komt te zitten.


Nu kun je de hortensia gewoon verplaatsen naar een grotere pot met wat potgrond en meststoffen. Wil je je oude pot behouden? Dan kun je de hortensia kleiner maken: Haal de hortensia uit de pot.


Als u de hortensia in een pot of teil wilt plaatsen, voor balkon of terras, is het verstandig altijd een pot , teil of kuip te kiezen van voldoende omvang. Dit niet alleen voor de wortelvorming, maar ook vanwege de grotere watervoorraad. Let op dat u een pot of kuip neemt met een gat onderin, zodat overtollig water kan weglopen. Ook zonder klimobject is de klimhortensia een mooie struik van zo’n anderhalve meter hoog.


De tuinplant is uitstekend winterhard en haar stengels zijn stug en houtachtig. Mijn klimhortensia die in een grote pot op het balkon tegen de muur aanstaat heeft het dit voorjaar goed gedaan. Er kwamen na de winter mooie gezond uitziende bladeren aan en een paar bloemen. De bloei was niet echt uitbundig.


Klimhortensia in pot

Sinds een paar dagen begint het blad bruine vlekken te vertonen die ook nog omkrullen. De pluim klimhortensia kan wel meter hoog worden. Het blad van deze hortensia is groen van kleur.


Deze klimhortensia staat het liefst op een plekje in de zon tot halfschaduw. Beide soorten klimhortensia zijn goed winterhard. Zelfhechtende klimhortensia die het ook uitstekend doet tegen een noordmuur. De eerste jaren groeit een wat langzamere groei, later fors groeiend. Roomwitte bloemen in grote vlakke schermen en gele herfstverkleuring.


Ook geschikt als bodembedekker. Deze geweldige bloei is van juni tot September zichtbaar. Oude bloemen geven bescherming, maar ook bij een strenge winter laat in het jaar, als de nieuwe knoppen al weer gevormd zijn, kan evengoed schade optreden.


Bescherm de pot en plant tegen harde wind en zet hem eventueel in een koele lichte plek in een garage ofzo. Het planten van een klimhortensia. Deze struik kun je het hele jaar planten omdat ze in pot worden geleverd.


Klimhortensia in pot

Hydrangea anomala petiolaris of klimhortensia in de volksmond is zelfhechtend en bloeit ook rijkelijk tegen een muur met noordelijke oriëntatie. De beste tijd om te planten is tussen Oktober en Juni. Het liefst groeit deze struik op een schaduwrijke of half schaduwrijke plek te planten.


Op een kale oost of noord muur zal hij een prachtige bloemen zee geven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts