donderdag 4 april 2019

Klaproos zaden

Jacob Hooy Klaprozen kg voor 21. Duurzame tuinproducten, zoals moestuinbakken, tuingereedschap, kweekspullen enz. Uw klaprozen zaadjes kopen is tegenwoordig zeer eenvoudig. Vervolgens klikt u op afrekenen om de betaling te voldoen. Binnen enkele dagen kunt u de klaproos zaden in uw bloementuin zaaien.


Op deze pagina kan je alles lezen over klaprozen en het zaaien ervan.

Er zijn veel soorten klaprozen , maar de meest bekende is diegene die wij het meest verkopen: de rode Papaver rhoeas. Klaprozen zijn veelzijdige, schitterende planten met vele variëteiten die wel 1centimeter hoog kunnen worden. Het zijn doorgaans zijn sterke planten die niet veeleisend zijn. En heb je eenmaal bloeiende klaprozen ? Dan heb je hoogstwaarschijnlijk meer dan genoeg zaden om elk jaar weer nieuwe klaproos zaden te zaaien. Extra water na het zaaien is een goed idee.


Klaproos zaden zijn klein en hoeven niet bedekt te worden met grond. Kies een plekje uit waar veel zon komt. Een beetje schaduw mag ook.

Klaprozen groeien op bijna alle soorten gron behalve als het echt heel nat is. Uit één enkele zaaddoos kunnen honderden zaden komen, wees dus selectief bij het knippen van de zaaddozen en kies alleen voor de mooiste en sterkte planten. De zaden van deze klaproos mix hebben een prachtige verschijning.


Met de verschillende kleuren roze, wit, paars en oranje, is deze klaproos mix echt een aanwinst voor de tuin, moestuin of in borders. Klaproos (gemengd) zaden Vanaf eind maart tot eind mei buiten zaaien, breedwerpig of in regels en dan iets uitdunnen. Mooi in groepjes maar ook in de border.


Houdt van goed doorlatende grond. Zaad van de rode klassieke variant Papaver rhoeas klaprozen. De bloemen zijn enkelbloemig en prachtig diep rood.


Met deze grootverpakking van 5gram klaprooszaden kan je daarom een mooi groot veld inzaaien. Zaai klaprozen in een vel berm of kale akker. Grote klaproos - Papaver rhoeas Opvallend is de Grote klaproos , Papaver rhoeas, vaak te zien in grote aantallen op bermen of taluds langs net nieuw aangelegde wegen in kleiige streken. Maar als de bodem met rust gelaten wordt verdwijnt ze allengs.


De klaproos is dan ook een echte pioniersplant. Klaproos heeft geen nectarklieren, maar levert hoogwaardig stuifmeel voor bijvoorbeeld de honingbijen. Klaproos of wel slaapbol zijn allemaal familie van de papaver.


De zaden bevatten geen alkaloïden die voor gevaarlijke werkingen zouden kunnen zorgen. Het zaad komt in de paraplu terecht.

Stap 4: Drogen Om zaad te kunnen bewaren tot je het volgend jaar gaat gebruiken, is nadrogen heel belangrijk. Spreid de zaden uit op een krant en leg ze in een open bakje of op een dienblad. Merk de zaden direct met een label met de plantennaam.


Leg dit op een droge, niet te warme plek uit de zon in huis. Tijdens de oorlog waren heel wat stukken land bezaaid met landmijnen, prikkeldraad en artillerie-inslagen, het enige wat daarop groeide was de klaproos. Vermijd het verplanten van klaprozen waar mogelijk.


Maar, door hun enkele, tere penwortel gaan klaprozen gemakkelijk dood door het verplanten. De zaden - de boontjes of erwten - zijn dan hard geworden en kan je bewaren tot volgend jaar. Ook deze planten stoppen met bloeien als ze rijpe zaden hebben: de taak om voor nakomelingen te zorgen zit er dan op.


Om het zaad van bladgroentes te oogsten, laat je expres een paar planten in je bakken doorschieten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts