maandag 29 april 2019

Oude perenboom

Perenbomen Koop een prachtige oude perenboom in eigen tuin! Zowel de handperen die direct gegeten kunnen worden als de stoofperen zijn favoriet. Bij ons zijn vier soorten volwassen perenbomen te koop. Elke soort heeft haar eigen grillige vorm en unieke eigenschappen.


De oude fruitbomen in ons assortiment zijn jarenlang gebruikt in de fruitteelt en zijn zelfbestuivend.

Het grote voordeel van deze bomen is dat ze al vrucht geven en jaarlijks zijn gesnoeid. De bomen zijn inmiddels te groot geworden. Oude perenbomen zijn leverbaar in verschillende soorten. Zowel handperen als stoofperen zijn leverbaar als oude perenboom. Deze perenbomen geven direct vrucht en zijn zelfbestuivend.


Heeft u vragen over de oude perenbomen of zoekt u een ander soort? Zeer oude grillige perenboom.

Wilt u fruitbomen aanschaffen of meer. Draagt direct volop fruit en neem tweinig plaats in beslag. Ideaal voor langs de erfafscheiding of als blikvanger in de tuin. Deze maat heeft etages en is goed met hand te plaatsen.


Indien u een oude perenboom met veel karakter zoekt bent u bij ons aan het juiste adres! Wij zijn namelijk gespecialiseerd in de verkoop en het planten van oude fruitbomen. Bekijk hieronder ons assortiment oude perenbomen.


We verkopen laagstam en hoogstam perenbomen. Ook voor echte grote exclusieve perenbomen kunt u bij ons terecht! Een mooie, dikke perenboom voor in uw tuin.


Zo krijgt u de nostalgie van een tuin van jaar geleden. Een karakteristieke oude fruitboom is een aanwinst voor elke tuin. Vooral oude perenbomen zijn erg populair.


Ook zo’n oude boom in uw tuin? Neem meteen een kijkje in ons (online) fruitbomenkwekerij en ontdek het hele aanbod.

Van de bekende Gieser Wildeman, de Conference tot de Beurre Alexander. Hollandse fruitbomen en zijn daardoor gewend aan het Nederlandse klimaat. Dat houdt in dat ze tegen een stootje kunnen.


Aangezien wij al generaties fruit telen, hebben we de juiste expertise in huis om u deskundig advies te kunnen geven bij het uitzoeken van de geschikte fruitboom voor uw tuin. Wij zorgen voor deskundige en complete levering in heel Nederland. Bomen worden geleverd met vaste kluit en potgekweekt Onze oude fruitbomen komen uit Zeeland.


Oude fruitbomen hebben minder last van de ziekte. Hoe kan ik perenroest tegengaan? De beste methode om perenroest tegen te gaan is het verwijderen van de bron van besmetting: de Jeneverbes.


Als de schimmel geen plaats heeft om te overwinteren zal hij de perenboom niet opnieuw kunnen besmetten. Bezoek de website of kom langs in onze showtuin in Abbekerk (langs de A7) in Noord-Holland. Ook grote voorraad volwassen notenbomen en sierbomen.


Peren groeien aan horizontale takken. Help de peer een handje door geschikte takken horizontaal te buigen. Snoei regelmatig oude takken weg, zodat licht en lucht tot in het hart van de boom reiken.


We ervaren nu dat de oude perenboom met zijn decennia oude uitstraling heel veel weg heeft van de oude olijfboom. Het voordeel is dat de perenboom volledig winterhard is, mooi wit bloeit, zomers donkergroene glanzende bladeren, een mooie herfstkleur heeft vervolgens zijn blad verliest waardoor de grilligheid van de boom tevoorschijn komt. Hoe moet je een oude perenboom snoeien? Bij een oude perenboom moet je snelgroeiende scheuten of twijgjes snoeien. Zie het bovenstaande stappenplan of bekijk het -videootje voor meer informatie.


Moet je de waterloten van een perenboom snoeien? Absoluut, waterlot nemen voedingstoffen af die de groei van een perenboom belemmeren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts