donderdag 11 april 2019

Witte vlieg natuurlijk bestrijden

Bescherm de planten in je (moes)tuin en bestrijdt witte vlieg eenvoudig en snel! Ontdek effectieve oplossingen om witte vlieg in je huis en (moes)tuin te bestrijden. Stop vervelende Witte Vliegen! Wat je ook zoekt, je vindt het bij Kabelshop.


Witte vlieg natuurlijk bestrijden

Vind bestrijden witte vlieg. Zoek Nu Sneller, Beter en Slimmer bij Vinden. Bekijk uw resultaten witte vlieg bestrijden bij Driver.


Bevinden er talrijke witte insecten en eitjes onder zijde van het blad? Dan heb je te maken met witte vlieg , ook wel motluis genoemd. Met de volgende tips voorkom en bestrijd je de plaag.


Op de onderzijde van het blad bevinden zich talrijke witte insecten, die bij het aanraken van de plant direct opvliegen. Op bepaalde planten ok, in kleine hoeveelheden, kan ik mee leven. Het probleem is echter dat het momenteel een ware plaag is, die rotvliegjes zitten overal in hele zwermen. Als ik momenteel door mijn tuin loop en ik raak een plant aan bevind ik mij direct in een witte wolk.


Er zijn planten die bijna geheel gehuld zijn in witte vlieg. Eenvoudig witte vlieg bestrijden Als jij last hebt van witte vliegen in jouw tuin, wil je natuurlijk zo snel mogelijk van deze plaagdieren af, want ze kunnen jouw tuinplanten zwaar beschadigen. Dit concentraat helpt jou de insecten te bestrijden , zodat je weer van jouw gezonde planten kunt genieten.


Witte vlieg natuurlijk bestrijden

Je vindt witte vlieg onderaan je tomaten-, aubergine-, of meloenenblad. Daar voedt ze zich met het sap, en zo verzwakt de plant. De uitwerpselen van de witte vlieg bevatten veel suikers, en daar komen schimmels op. Als je de witte vlieg laat begaan, zitten je planten dan op den duur onder een plakkerige donkere laag: die heet roetdauwschimmel.


De laatste jaren had ik altijd last gehad van hardnekkige witte vlieg op boeren- en palmkool. Ook op de aarbeien in de serre kreeg ik ze niet weg, zelfs niet met een middel op basis van pyrethriden. Dus van alles geprobeerd : zeepoplossing, gier, lookextract,… werken perfect voor bladluis en rupsen maar voor witte vlieg waren ze niet voldoende. Biologische bestrijding witte vlieg. Chrysoperla carnea (groene gaasvlieg) is een predator (eet een plaag op) die naast bladluis ook de eieren en larven van de witte vlieg op haar menu heeft staan.


Witte vlieg op groenten Hun eitjes leggen ze aan achterkanten van bladeren. Zou extra mooi zijn als ze van de witte vlieg ook iets prachtigs konden maken. En hoe je dat doet lees je hieronder! Met plakvallen kunt u monitoren of er sprake is van een plaag.


Insect-Off en Raptol zijn contactinsecticides zonder systemische werking. Doe je dat toch dan wordt de plant oneetbaar. Je zult je dus moeten wenden dat natuurlijke bestrijdingsmiddelen. Een aantal daarvan is eenvoudig zelf te maken.


Boek hier jouw volgende vakantie. Vergelijk duizenden vliegticketprijzen online! Deze insecten van tot mm groot lijken sterk op witte motjes. Er bestaan wereldwijd tientallen soorten, waarvan er een aantal in onze contreien werden geïmporteerd. Wanneer ze verstoord worden zullen ze met z'n allen opvliegen, maar al snel dalen ze weer neer.


Wittevliegen produceren honingdauw en zuigen het sap van bladeren op. Lieveheersbeestjes, spinnen, sluipwespen en libellen zijn enkele nuttige insecten die een witte vlieg populatie kunnen bestrijden. Voeg dan een eetlepel vloeibaar afwasmiddel toe.


Witte vlieg natuurlijk bestrijden

Gebruik de verstuiver om de bladeren in te spuiten van planten die vatbaar zijn voor witte vliegen. Als je niet te veel gebruikt zou het mengsel geen schade aan moeten brengen aan de meeste planten. Je bestrijdt zo wellicht ook de larven van de witte vlieg.


Handleiding over het gebruik van Encarsia. Bestrijding van witte vlieg De witte vlieg kan doeltreffend bestreden worden met de sluipwesp. De vrouwtjes zijn ongeveer mm groot. Het vrouwtje legt haar eieren liefst in larven van de kaswittevlieg van het derde en vroege vierde stadium.


Tien dagen na parasitering (bij 23°C) verpopt de larve. Een beetje witte vlieg is dus niet erg. Luis en spint bestrijden op ecologische wijze Wanneer je een kruidentuin hebt en er zit luis op een plant dan kun je dat niet bestrijden met chemische middelen.


Vuile bladeren, vol met poppen en larven, zeker geen smakelijk gezicht. Eenmaal het zo ver gevorderd is heeft preventie of bestrijding veel minder effect. Ik werk in een Tomatenkwekerij en heb hier ook mee te maken, witte vlieg en nog niet gezien de spint.


Ik doe daar de bio, dat wil zeggen het uitzetten van natuurlijke bestrijders. Wij gebruiken ook Macrolofus voor het bestrijden van o.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts