vrijdag 19 december 2014

Overlast konijnen

Overlast konijnen

Problemen of overlast veroorzaakt door konijnen. Graafwerkzaamheden: dijken, sportvelden, begraafplaatsen en industrieterreinen. Vraatschade bij bijvoorbeeld gemeente tuinen en boomkwekerijen.


Ik zal mijn probleem uitleggen. Sinds een jaar of fok ik konijnen voor tentoonstellingen. Tot jaar terug deed ik dat op het land van mijn ouders. Bij dijken, raffinaderijen, campings, sluizen, stuweilanden, spoordijken en taluds van snelwegen kunnen konijnen voor behoorlijk wat schade zorgen. Overigens, om konijnen te weren zou je je hele tuin kunnen omheinen met stevig gaas, dat je tot ca.


Je zou ook kunstgras kunnen nemen. Een hekje haalt niet zoveel uit, tenzij je het minstens een meter diep ingraaft, want ze graven er zo onderdoor. In de moestuin kun je de overlast beperken door tussen de gewassen door uien te planten, want konijnen houden daar absoluut niet van. Een andere methode is het strooien van gemalen peper, zowel op de grond als op de bladeren van planten. Er zijn heel veel tuinplanten die konijnen niet lusten, dus opgevreten soorten niet gaan beschermen, of terug planten , maar gewoon niet meer planten.


Als er voor de konijnen geen eetbare planten meer in je tuin staan, wordt het minder aantrekkelijk voor deze gravers, dus minder last. In deze periode wanneer de winter zacht blijft, krijgen de konijnen hun eerste worp met jongen. Als er dan geen strenge vorst komt, gaat dit door tot begin van de zomer. Niet alleen in de landbouw, maar ook bij particulieren, bedrijven en verenigingen. De gemeente Den Bosch wil graag de overlast aanpakken die konijnen veroorzaken op de Maasboulevard in de stad.


Konijnen , kan een ernstig probleem veroorzaken. Funderingsproblemen, onder meer door gaten gravende konijnen , zorgen voor een onveilige situatie, stelt het raadslid. De overlast van de konijnen moet worden verholpen stelt hij, en de veiligheid moet gegarandeerd kunnen worden. De konijnen denken dat er mensen in de buurt zijn en zullen dan ook niet naderen. Tenslotte kun je er ook voor zorgen dat uw tuin niet echt aantrekkelijk is voor konijnen of hazen door er planten te zetten die ze totaal niet lusten.


Overlast konijnen

Wij hebben ook een grote overlast door konijnen in onze tuin. We denken dat er een aantal konijnen onder de afrastering doorkomen maar we hebben ook een nest met jonge konijntjes ( min 6) die inmiddels ook de hele dag aan het eten zijn. Hoe kan ik konijnen voorkomen?


Ook kan een bepaalde type afscherming konijnen tegenhouden om herhaling te voorkomen. Wij van Jansen of lorkeers plaagdierbeheersing hebben ruime ervaring met overlast door konijnen. U kunt ons altijd contacteren voor de mogelijkheden op maat. U heeft overlast van konijnen en wilt deze laten bestrijden?


Dan zit u goed bij Vermin Control Ongediertebestrijding. Wij beginnen altijd met een gratis inspectie, gevold door een advies en geheel vrijblijvende offerte. Na uw akkoord wordt volgens een adequaat stappenplan met de bestrijding van de konijnen gestart. De konijnen gaven overlast in de vorm van graafschade en vormden een risico voor de verkeersveiligheid door plotseling de weg over te schieten.


Op het terrein gelden scherpe veiligheidseisen. Door de overstekende konijnen moeten vrachtwagenchauffeurs onverwacht en hard remmen. Hierdoor ontstaan onveilige situaties.


Overlast konijnen

Verzakkingen in de grond en holen kunnen erg gevaarlijk zijn. Daarnaast kunnen konijnen ook voor flinke vraatschade zorgen. In dit artikel laat Wilbert, Hoofd Uitvoering bij TG, weten wat er aan overlast van konijnen gedaan kan. Konijn-weg verjaagt konijnen voor een lange tijd af. Maar wat kunt u er aan doen?


Dit product is samengesteld uit 1 natuurlijke producten op basis van plantenmateriaal met krachtige, specifieke afwerende en langwerkende geuren. Verjaagt zowel konijnen als hazen. De begraafplaats van Hendruk-Ido-Ambacht is begonnen konijnen te verdrijven met Tupoleum.


Radio Rijnmond besteed er aandacht aan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts