dinsdag 9 december 2014

Appelboom halfstam

Bespaar tot wel via kiesproduct. Binnen de appelbomen vindt u bij ons veel verschillende rassen en vormen. Zo hebben wij diverse formaten voor de grote tuin en ook voor de kleine tuin.


Ook vindt u bij ons Lei appelbomen. Deze bomen zijn geschikt voor zowel de boomgaard als in uw tuin. In een kleine tuin is een kleine appelboom een uitkomst, zoals de laagstam of halfstam. Weinig gevoelig voor ziektes makkelijk in onderhoud. Elstar is een friszure handappel, rijptijd september.


Ook te verwerken in gebak of salades. Zelfbestuiven uitstekende smaak. Halfstam fruitbomen planten. Voordat er gesnoeid kan worden dient de boom goed aan te groeien.


Appelboom halfstam

Onze fruitbomen zijn van de allerbeste kwaliteit en worden in pot geleverd. Daardoor kunt u de bomen het hele jaar door aanplanten zonder zorgen. Bij het aanplanten van uw fruitboom raden wij aan aanplantgrond te gebruiken en een boompaal te plaatsen. Alle gekochte halfstam appelbomen worden vakkundig gesnoeid voor ze de kwekerij verlaten, deze vormsnoei is nodig om een stevige basisstructuur te bekomen ! Buiten het blote wortel seizoen is ook een mooi aanbod halfstam appelbomen in pot (container) te koop. De lei appelboom heb je in verschillende soorten en qua hoogte.


Zo heb je laagstam lei appelbomen en halfstam lei appelbomen. De stamhoogte is exclusief rek dus de boom is in totaal hoger. Op onze kwekerij zijn diverse (bijna volgroeide) appelbomen te bekijken of te kopen.


Appelboom halfstam

Appelbomen zijn er in vele soorten en maten, veel meer dan de keuzemogelijkheid bij een supermarkt zou doen denken. Let bij het kiezen van een appelboom vooral op bestuiving en ziekteresistentie. Een appelboom snoeien en verzorgen. E en sterk groeiende en standvaste boomvorm die veel fruit geeft na jaarlijkse snoei.


Het fruit is dan alleen wat kleiner en minder. De halfstam geeft na tot jaar opbrengst en kan tot meter hoog worden. De appel is een enorm populaire vrucht. Plantafstand: tot meter. Fruit plukken is erg gemakkelijk.


Deze halfstam boom kan een hoogte bereiken van tot meter. Koop uw halfstam fruitboom online bij tuinplantenwinkel. Hou bij aankoop van je appelboom rekening met de ruimte die je ter beschikking hebt in je tuin. Dit zal bepalen of je voor een laagstam-, een halfstam - of een hoogstamboom gaat.


Appelaars worden immers altijd geënt op een onderstam die de groeisterkte en de grootte bepaalt, en ook op welke leeftijd ze vruchten zullen dragen. Laagstam appelbomen kopen : vanaf oktober hebben we opnieuw een mooi aanbod laagstam appelbomen met blote wortel te koop. Bedenk voor je een appelboom koopt hoeveel ruimte je hebt voor de boom.


Ouderwetse rassen (‘Notarisappel’, ‘Goudreinette’) groeien uit tot metershoge en brede bomen. Ze worden als hoogstamboom gekweekt. Plukken en snoeien gaat bij deze appelbomen met een ladder. Heb je minder ruimte, kies dan een halfstam - appelboom , die blijft kleiner. Waarom appelbomen en andere fruitbomen snoeien?


Een open gesnoeide boom is gemakkelijker te plukken. De gezondheid van de appelboom is beter en de levensduur wordt langer. Wanneer appelbomen snoeien ?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts