woensdag 10 december 2014

Amaryllis oppotten

Amaryllis oppotten

Bestel A-kwaliteit amaryllissen bij Bakker. We hebben 1 groei- en bloeigarantie. Geurende rozen of toch haagrozen? Vind amaryllis overhouden het nu op Kensaq. The best flower bulbs from Holland!


Easy online ordering and fast delivery. We offer our customers high quality flower bulbs for competitive prices. Een zeer gemakkelijke karwei waarvoor je echt geen groene vingers nodig hebt.


OPGELET: hou er rekening mee dat het 6-weken duurt (na het oppotten ) eer de bol zal bloeien. Uiteraard moet je wel rekening houden met een paar karakteristieke eigenschappen van de bloem. Wij geven je de belangrijkste weetjes en tips mee.


Amaryllis oppotten

Ook als u alles goed heeft gedaan om de amaryllis over te houden komt het toch wel eens voor dat een amaryllis toch niet bloeit. De amaryllis zal nu weer verder gaan met groeien en gaan bloeien. In dat geval zijn de omstandigheden niet gunstig genoeg geweest voor de amaryllis om een bloem aan te leggen. Een Amaryllis kan twee maal per jaar bloeien. Opnieuw vers oppotten tegen de tijd dat je hem naar binnen haat en geen water geven.


Het gevolg is dat de Amaryllis na de bloei uitgeput is. Wil je de Amaryllis graag vaker laten bloeien, dan kan dat als je de wax voor de bloei eraf haalt. Dit doe je dus voordat je de Amaryllisbol oppot. Het oppotten moet je doen om de Amaryllis voor de eerste keer in bloei te kunnen laten komen.


De plant komt uit Zuid-Amerika. Ook kunt u uw amaryllis planten in een vaas of glazen pot, zonder grond. U heeft daarvoor wel een geschikte glazen vaas nodig, die de amaryllisbol goed vast zet terwijl de wortels in het water hangen.


De bol ongeveer weken laten liggen, daarna weer oppotten in een pot. De bol weer water gaan geven en weer kamertemperatuur aanhouden. De bol zal weer bladeren gaan maken en daarna weer bloemen gaan geven. Amaryllis op glas of schaal: Haal de bol uit de pot en spoel deze goed af onder de kraan (potgrond moet uit de wortels zijn). De naam Amaryllis is een verwijzing naar de naam van de nimf Amaryllis uit een gedicht van de Romein Publius Vergilius.


Amaryllis oppotten

De Latijnse naam Amaryllis is weer afgeleid van het oud-Griekse ‘Amarullis’ wat ‘schitterend’ betekent. De Nimf Amaryllis werd verliefd op de herder Alteo die de schoonheid van Apolo bezat en de kracht van Hercules. Gekeurd door de bloemenbollenkeuringsdienst en het Naktuinbouw. Onze producten worden met zorg gekweekt. Onderworpen aan strenge kwaliteitscontroles.


De stervormige bloemen van de Amaryllis plant zijn zeer geschikt als snijbloemen. Opvallend is dat de bloemen van Amaryllis planten vaak langer meegaan wanneer ze in een vaas staan, dan wanneer ze aan de plant blijven. Zet je de bloemen van een Amaryllis plant in de vaas, dan kun je vaak zo’n tien tot veertien dagen van de bloemen genieten. Voor de ontwikkeling van de stengel is vooral warmte nodig, zet de bol daarom op kamertemperatuur.


Geef de bol weinig water totdat de stengel tevoorschijn komt. Zodra de knop en het blad verschijnen, heeft de amaryllis meer water nodig. In de winter duurt het na het oppotten ongeveer tot weken voordat de bol in bloei komt. De beste instructievideo voor het verzorgen, oppotten , watergeven en standplaats van een Amaryllisbol (hippeastrum) met bloeigarantie.


Als de amaryllis is uitgebloeid zet de pot dan op een rustige koele plaats. Laat dan de bladeren zich verder ontwikkelen. Geef geregeld water en snij in oktober de bladeren boven de bol af.


Koel wegzetten en in januari de oude wortelresten verwijderen en opnieuw oppotten. Wat deze plant gemeen heeft met de Zuid-Amerikaanse Hippeastrum (die nog altijd hardnekkig Amaryllis wordt genoemd) is dat ze beiden van de familie van de Amaryllidaceae zijn. Verder is er geen overeenkomst. Voor het oppotten en verpotten van de Amaryllis kun je gewoon Pokon Kamerplanten Potgrond gebruiken.


De Amaryllis is een plant die niet te veel eisen stelt aan de grond. Goede plek voor je Amaryllis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts