maandag 22 december 2014

Levensduur schutting

Planks met Antracieten Palen, RVS schroeven, Afdeklat en Geplaatst! Voor een Scherpe Prijs: Bestel nu! De grootste collectie schuttingen hier! Schuttingen tegen de laagste prijzen. Dé decoratieve bouwmarkt voor de moderne doe-het-zelver.


Levensduur schutting

De levensduur van een houten schutting geeft aan hoe lang een schutting ongeveer mee gaat. Welke levensduur een schutting precies heeft, is afhankelijk van verschillende factoren. Ten eerste wordt de levensduur van de schutting bepaald door de houtsoort van de schutting , maar ook de locatie van de schutting en het onderhoud van de schutting. Erfafscheiding: de houten schutting Veel mensen kiezen nog steeds voor de traditionele houten schutting als erfafscheiding. Ook op dit gebied zijn er echter steeds meer mogelijkheden om langer van uw schutting en uw privacy te genieten.


In dit artikel leest u daar meer over. Houten tuinschermen zijn nog altijd één van de meest populaire schuttingen. Ze zijn erg decoratief, vragen minder onderhoud dan een groene schutting en bieden veel privacy. Er zijn diverse houtsoorten, maten en verankeringswijzen waaruit je kunt kiezen. LEVENSDUUR WILGENTENEN SCHUTTING EN HEKKEN.


Een wilgentenen schutting heeft een verwachte levensduur van acht a tien jaar. De planten zullen dan vergroeien met de gevlochten wilgentenen schutting. Lat ter afdekking van de bovenkant van een schutting met rechte vorm. Lange levensduur schutting.


Hout-beton schuttingen gaan jarenlang mee, dit komt door de betonnen onderplaat. Die zorgt ervoor dat de schuttingdelen niet in aanraking komen met de grond. Op deze manier voorkom je houtrot. Vanwege de betonpalen die in de grond worden gezet kan de levensduur van de schutting verlengd worden.


Levensduur schutting

De wilgenmatten worden veelal geïmporteerd uit China en de levensduur is met zo’n vier jaar een stuk korter dan de schermen en schuttingen. Wilgenmatten op rol kunnen wij ook leveren. Droging zorgt voor verharding van uw douglas schutting. Prachtige roodbruine kern, spinthout is geel. U wilt een nieuwe schutting in uw tuin?


Globaal kunt u kiezen uit een schutting gemaakt van tuinschermen of losse schuttingplanken die u zowel horizontaal als verticaal kunt monteren. Qua houtsoorten heeft u een ruime keuze. Dergelijke materialen vragen jaarlijks om onderhoud en hebben een beperkte levensduur. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor naaldhout, zoals geïmpregneerd grenen- en vurenhout.


Levensduur van uw schutting. Hout wordt beoordeeld op duurzaamheid. Een fundering op zandgrond is niet altijd noodzakelijk maar is aan te raden in de vorm van stampbeton aan de palen te storten. Dit zegt namelijk iets over de levensduur.


Hoe langer de levensduur is, des te beter de duurzaamheid. Er zijn in totaal vijf duurzaamheidsklassen, waarbij klasse voor de hoogste duurzaamheid staat. In onderstaand overzicht ziet u waarvoor elke duurzaamheidsklasse precies staat. Deze mooie dicht geweven matten zijn gemakkelijk te bevestigen, waardoor een tuinafscheiding van wilgenmatten, rietmatten of bamboematten goed zelf te plaatsen is.


Levensduur schutting

De gemiddelde levensduur van natuurlijke tuinschermen zoals wilgenmatten op rol is circa jaar. Najaarsaanbieding: korting op natuurlijke matten! Het typische oranje-achtige hout wordt veel gebruikt voor schuttingen , tuinhuisjes, terrassen en veranda’s. Dat is echter nog lang niet de maximale levensduur van het hout.


Douglas hout wordt veel toegepast in de tuin. Een schutting met schermen is het geen waar wij goed in zijn. Wij plaatsen uw schutting met schermen en zorgen ervoor dat hij het lang volhoud. U kunt de levensduur van de wilgentenenschutting ook verlengen door deze met klimplanten te laten begroeien zoals: Klimhortensia, klimrozen, diverse fruitsoorten, hedera, blauweregen, clematis enz. Heel wat mensen dromen van een natuurlijke omheining in hout maar zien op tegen de snelle rotting aan de bodem.


Door te kiezen voor een combinatie van hout en beton kan je de levensduur van de schutting echter aanzienlijk vergroten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts