donderdag 19 november 2015

Bureauplant

Deze kantoorplanten fleuren je bureau op. Planten op kantoor hebben tal van voordelen. Ze brengen niet alleen kleur en leven in je werkomgeving, ze zijn ook goed voor. De Beaucarnea, beter bekend als de olifantenpoot, is een uitermate geschikte kantoorplant. Het is een plant die weinig water nodig heeft en prima enkele weken zonder water kan.


De Olifantenpoot staat graag op een zonnige standplaats.

Deze is verkrijgbaar als subtiele bureauplant of als grote eye-catcher. Dat heeft een jury met vertegenwoordigers uit de wetenschap en praktijk bepaald. De luchtzuiverende Vingerplant (Fatsia japonica) dankt haar Nederlandse naam aan het handvormig blad met zeven tot elf ‘groene vingers’.


Vingerplant luchtzuiverende bureauplant Een vingerplant is een plant uit de klimopfamilie die in Europa vooral als kamerplant wordt gehouden maar ook buiten als kuipplant groeit of zelfs op een beschutte plek in de tuin omdat hij winterhard is. De plant komt oorspronkelijk uit het zuiden van Japan. Hij heeft een hoog luchtzuiverende werking. Wist je dat sommige planten niet alleen zorgen voor sfeer en zuurstof, maar ook een luchtzuiverende werking hebben?


Dat betekent een schonere én frissere lucht in huis.

Air So Pure omvat een groep luchtzuiverende planten waarvan de gezonde effecten wetenschappelijk bewezen zijn. De jury, samengesteld door het Bloemenbureau, koos de palm uit vijf genomineerde kamerplanten. Deze bekende tropische palm – in de volksmond ook wel Goudpalm genoemd – doet het goed in Nederlandse huiskamers, in badkamers en op kantoor.


Met een plant op kantoor kun je wel productiever zijn. Lees hier welke planten het meeste geschikt zijn om op kantoor te houden. Elk jaar wordt de ideale bureauplant verkozen.


Verleden jaar werd de Goudpalm de winnaar, dit jaar ging alle eer naar de Flamingoplant. Een jury met vertegenwoordigers uit wetenschap en praktijk boog zich samen met een gebruikerspanel over een vijftal kamerplanten om er één uit te roepen tot Bureauplant van het Jaar. De Livistona behaalde zowel in het laboratorium als bij een gebruikerspanel in een werkomgeving de hoogste score. De bureauplant van het jaar heeft weinig verzorging nodig, 2x per week water geven is meestal al voldoende.


Frisgroen en tropisch Het Bloemenbureau heeft de beeldschermwerkers gevraagd de genomineerde planten te beoordelen. Met een rapportcijfer van heeft ook het gebruikerspanel de Livistona als favoriet aangewezen. Verkleurde of verdorde bladeren?


Kamerplanten hebben specifieke verzorging nodig. Door een aantal eenvoudige tips in acht te nemen, kan je er. Na twee maanden testen kwam deze plant als beste uit de bus. Dat maakte de jury, onder andere vertegenwoordigd door het Nationaal Gezondheidsinstituut en Fytagoras Plant Science, vandaag bekend.


De jury koos de palm uit vijf genomineerde kamerplanten.

Vandaag kregen alle leden van de Tweede Kamer een Vingerplant aangeboden. Het deskundigenpanel oordeelde dat “de goudpalm een typische bureauplant is die niet alleen luchtzuiverend is maar ook door haar uiterlijk in zowel klassiek als modern ingerichte werkplekken uitstekend op haar plaats is. Doordat de goudpalm verkrijgbaar is in kleine en grote maten, kan de bureauplant op diverse plekken worden toegepast.


Eerlijk gezeg had ik er nog nooit van gehoord. Nouja, de bureauplant van het jaar dan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts