donderdag 19 november 2015

Teakhout behandelen

Bespaar tot wel via kiesproduct. Van nature is teakhout zeer duurzaam. Teakhout behandelen buiten. Teak tafel behandelen met meubelolie of structuurolie. De meubelolie of structuurolie zorgt voor een wat donkerdere tint van uw tafel.


Indien u de originele kleur van het teakhout wenst te behouden, adviseren wij groene zeep. Dan kunt u er voor kiezen uw tafel te behandelen met Teakfix. Teakfix is een kleurloze beschermer op water basis voor onbehandeld teakhout.


Door het gebruik van Teakfix zal het teakhout niet van kleur veranderen. Teakfix beschermt tegen vuil en vocht. De natuurlijke uitstraling van het teakhout blijft behouden.


Teakhout behandelen

De kleurverandering is minimaal maar wel meer dan wanneer u de teakhouten meubels alleen met groene zeep behandelt. Een natuurlijk interieur vraagt om een tafel met een natuurlijke uitstraling die er best wat geleefder uit mag zien. Heb jij een strak design interieur?


Dan ga je misschien liever voor teakolie met een strakke, hoogglans afwerking. Hoe ga jij het teakhout van je teak tafel behandelen ? Dan is het niet mogelijk om deze te behandelen. Deze tuinmeubelen zijn namelijk al voorzien van een (grey)wash. Na verloop van tijd zal de greywash verdwijnen en krijgen de meubelen een mooie eigen zilvergrijze kleur. Voor zowel onbehandeld als behandeld teakhout is het belangrijk dat het op een goede manier wordt onderhouden.


Buitenmeubelen van teakhout. Onbehandeld teakhout gaat vanzelf mooi vergrijzen als je het buiten laat staan. Maar als je daar niet op wilt wachten (of je hebt een andere kleur in gedachten) dan kun je tuinmeubelen van teakhout behandelen met verniswas, een krijtverfwash of Abbondanza Vintage Effect.


Als je het hout echter niet behandelt, zal het vervagen en een lichtbruine kleur krijgen, waarna het zilvergrijs wordt. Door het teakhout regelmatig met olie te behandelen blijft de oorspronkelijke goudbruine kleur behouden. Wij bevelen echter aan uw tuinmeubelen te behandelen voor de winteropslag en in het begin van het seizoen (voorjaar) wanneer de meubels regelmatig gebruikt gaan worden. SCHOONMAKEN VAN VERWEERD TEAK Hoe maak ik teakhout schoon? Om hout te behandelen zijn er een aantal producten beschikbaar op de markt.


Teakhout behandelen

Deze producten zijn onder te verdelen in de volgende categorieën: Olie, was, beits en lak. Hout behandelen met één van deze producten is niet alleen goed voor het uiterlijk maar is ook noodzakelijk om de werking van het hout tegen te gaan. Ik heb zelf mijn teakhouten salon- en eettafel behandeld met een spul dat heet Natural Woodsealer merk weet ik even niet meer.


Dit heeft verder geen invloed op de levensduur van het hout. Om uw tuinset op kleur te houden kunt u het behandelen met teak olie. Wel behandelen van teak meubelen met groene zeep.


Het resultaat is prachtig! Je kiest ervoor je teak meubelen wel te behandelen , maar dan op een eenvoudige manier, die ook nog eens milieuvriendelijk is. Dan ga jij je teak meubelen behandelen met groene zeep van Tricel, Driehoek of Sunlight. De ouderen zullen deze namen goed kennen en er zelfs een bepaalde geur bij ruiken. Perfect voor uw meubelen dus!


De hardhei het gewicht en de kleur van het teakhout is verschillend. Om teakhout lang mee te laten gaan is het teakhout behandelen maar ook beschermen erg belangrijk. Tegenwoordig wordt er, vanwege schaarste, vaak voor een alternatief gekozen.


Teakhout behandelen

Voorbeelden van deze alternatieven zijn Sorea en Eucalyptus. Zet daarom een teakhouten meubel niet direct bij verwarming of kachel. Doordat het dan te droog wordt, gaat teakhout sneller scheuren en barsten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts