woensdag 25 november 2015

Engelse tuin

Vind engelse tuinen voorbeelden het nu op Kensaq. Van tuinhout tot sierbestrating! De Engelse tuin verschilt volledig van zijn tegenhanger, de Franse tuin. Men stapte af van het idee dat de natuur beheerst moest worden door de mensen.


Lees hier tips hoe u zelf een Engelse tuin of cottagetuin maakt.

Prachtige Engelse tuinen zoals Sissinghurst en Hidcote Manor zijn heel inspirerend als je deze sfeer in je eigen. Inspiratie voor je eigen tuin kun je het beste halen uit goede bestaande tuin voorbeelden. We zetten voorbeelden van tuinen voor je op een rij. Voorbeelden tuin 1: Engelse tuin Engelsen zijn gek op tuinen en tuinieren. Een natuurlijk ingerichte tuin met organische vormen, uitbundig bloeiende en geurende borders zijn de basis voor een Engelse sfeer in de tuin.


Een Engelse tuin staat vol met planten en ziet er daarom erg gezellig en weelderig uit. Voor het aanleggen van een Engelse tuin heb je echt geen tuinarchitect nodig. Met de volgende Engelse tuin ideeën creëer je eenvoudig een Engelse tuin.

De entree aan de noordzijde ligt aan de Hoogstraat en aan de zuidzijde aan Franekereind. De klassieke Engelse cottage tuin is een weldadige mix van kleur en geur. Zet je tuin niet te vol: Engelse tuinen waren vroeger groter dan de gemiddelde tuin van vandaag de dag. Het Engelse Tuin Feest is een jaarlijks door Rotary Club Harlingen georganiseerd feest waarbij de opbrengst wordt besteedt aan goede doelen binnen en buiten Harlingen.


Wilt u uw eigen tuin in Engelse stijl aanleggen en bent u op zoek naar inspiratie? Met onze Engelse tuinenreizen bent u aan het juiste adres! Wij bezoeken namelijk verschillende soorten tuinen. U wilt weten welke planten u het beste kunt gebruiken voor uw Engelse border?


Een van zijn wensen was een zogenaamde ‘militaire tuin ’ te creëren, ontworpen voor de ontspanning van soldaten. Juist dat spreekt u aan in de Engelse tuin : de ruimte voor groei en bloei. Als er íets is dat deze tuin allure geeft, is dat het wel.


Stijlkenmerken van de Engelse tuin. Een tuin als dit straalt één en al gezelligheid uit. Is dit de tuin waarin jij jezelf ziet zitten?


Lees dan snel verder voor tips, tricks en inspiratie om je Engelse tuin in te richten. Beplanting voor een Engelse tuin.

In een Engelse tuin zie je veel vaste groene planten in combinatie met roze, blauwe en paarse tinten. Het is groter dan Central Park in New York. Erg mooi aangelegd en zeer de moeite waard. Wij hebben met de fiets het park doorkruist want het is echt groot.


Veel mensen die er wandelen genieten en zonnebaden. Een pad door een Engelse tuin is erg belangrijk. Het pad bakent af waar je mag lopen en waar je naar toe geleidt wordt. Baken dit pad af met een buxus voor een echt Engels effect. Elke Engelse tuin heeft een prieeltje waar men rustig kan zitten, kan eten en genieten van de tuin.


Noem de Engelse tuin romantisch of natuurlijk, zoals jij de sfeer ervaart. Vanaf het vroege voorjaar tot in de herfst kun je vol bewondering door de Engelse tuin wandelen, omdat er veel verschillende planten worden gebruikt bij het aanleggen van de Engelse tuin. In Engelse cottagetuinen komt vooral het landelijk aspect naar voor.


Alles lijkt ook meer ongedwongen en zeer natuurlijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts