maandag 16 november 2015

Glansmispel struik

Hagen, zo bij u thuisbezorgd. Topkwaliteit Haagplanten van onze eigen kwekerij in Udenhout. Binnen werkdagen geleverd. De Haag niet zelf planten? Niet geheel duidelijk welke haag?


Glansmispel struik

Vraag gerust een offerte aan. De grootste collectie struiken vind je hier! Struiken tegen de laagste prijzen. In de lente zorgde de nog aanwezige sneeuw voor sterke reflecties.


Om de jonge scheuten te beschermen tegen verbranding kregen zij de stof anthocyaan mee, die veel UV-straling absorbeert, maar tevens voor een vuurrode kleur zorgt. De glansmispel wordt toegepast als alleenstaande struik en heel af en toe in hagen. In het voorjaar loopt de plant met mooi felrood blad uit, dit is meteen zijn sterkste troef. Hoe meer u de plant snoeit hoe roder van kleur hij wordt, al het jonge schot loopt namelijk felrood uit. De struik is winterhar maar wordt wel graag beschermd tegen harde wind.


Glansmispel struik

Deze groenblijvende struik is een sieraad in de tuin. Je kunt ze kopen als heester of als boompje op stam. Op zoek naar een forse struik die door alle seizoenen heen een blikvanger is?


Je heb de glansmispel als haag, op stam en als leiboom. Een glansmispel kan prima tegen fel zonlicht. Een plekje in de zon is dus geen probleem voor de glansmispel , maar ook in de koudere gebieden gedijt de glansmispel prima. Van oorsprong komt de glansmispel uit Azië, waar het van subtropische valleien in de Himalaya, tot aan India in het zuiden en Japan in het oosten gedijt.


De rode uitlopers die deze struik in het voorjaar krijgt, schitteren prachtig in het zonlicht. Glansmispel : rode bladeren, witte bloemen en donkere bessen. Je doet dat in het voorjaar zodat je mooie rode uitloop krijgt. Door snoei kun je de vorm van de struik of bol op stam mooi bepalen, bovendien wordt de struik mooi dicht door snoei.


Behalve in de volle zon en als het vriest wordt snoeien afgeraden. Hoe moet ik mijn glansmispel planten? We hebben voor u een handige aanplant handleiding gemaakt voor het aanplanten.


Hier staat uitgelegd hoe om te gaan wanneer de plant is geleverd tot en met het aanplanten. Volg deze stappen goed op want dit is de basis voor de juiste groei. Vind u het toch lastig de glansmispel zelf te.


Maar door snoeien kun je hoogte en breedte zelf bepalen. Hij is mooi als solitaire struik of kleine boom (ook in een kuip) of als haag. Bekijk het product online of kom naar één van onze winkels! Met een glansmispel in de buurt is het nooit saai.


Hij introduceert zijn jonge bladscheuten met prachtig vuurrood bla om daarna moeiteloos te verkleuren naar mooi groen. Photinia x fraseri wordt circa m hoog en m breed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts