woensdag 11 november 2015

Fundering aanleggen

Fundering storten of maken voor een schuur, aanbouw of blokhut? Een fundering aanleggen voor een gebouw of constructie vereist vakmanschap. Van den Berg betonwerken, heeft dat!


Fundering aanleggen

Met een goede en stevige fundering heb je vaste grond onder de voeten. Deze fundering , fundiking genaam dat is hoekig en rond grind door elkaar in verschillende maten. Dat wordt als het is gestort, verdicht met de trilplaat en dan schuiven al die verschillende vormen en maten in elkaar tot een ideale fundering.


Als dit eenmaal ligt, hark je dit redelijk vlak af. Het aanleggen van een fundering is een specialistische en complexe klus. Dit kun je zonder ervaring niet zelf uitvoeren.


Neem dus voor de bouw van jouw nieuwe huis, schuur of aanbouw contact op met een vakman. Deze vakman is al voordat de bouw van start gaat bezig met de fundering. Je wilt van gewapend beton een fundering maken, waar straks een gemetselde muur op komt in de tuin.


Zoals een schuttingmuur tussen jou en de buren of een muurtje langs de voortuin. In dit stappenplan van Karwei lees je waar je op moet letten en welke materialen je nodig hebt. Wij kunnen fundering berekenen en maken voor alle type huizen die gebouwd worden. Bovendien zijn wij ook prima staat om een heel nieuw huis te bouwen voor lage kosten.


Fundering aanleggen

De fundering die nodig is is afhankelijk van de ondergrond en de woning die gebouwd gaat worden. Dit betekent een volledig traject van opnieuw ontwerpen, berekenen en plaatsen van de nieuwe fundering , tot het aanbrengen van de zandcement dekvloer waarin bijvoorbeeld de leidingen voor uw vloerverwarming al gelegd kunnen worden. De afmeting is ongeveer 7x 4cm. Het huis ernaast is een jarig huis gebouwd op de zandgrond dus de grond is stevig. Wil je een goede fundering maken stort dan Fundi King (bekijk de verkoopppunten), een mengsel van gebroken en rond grind dat speciaal is ontwikkeld voor de ondergrond van terrassen en opritten.


Het vormt een harde fundering die water toelaat, maar voorkomt dat vuil omhoog komt. Tril de Fundi King goed aan met een trilplaat. Een mooie bestrating is niets zonder een stevige ondergrond of fundering. Het bestaat uit een vloer die er soms al ligt, maar die ook speciaal voor de veranda kan worden aangelegd.


Leveren beton mortel voor fundering tbv veranda. Informeer je over relevante en handige informatie over het leggen van een fundering. De vorstgrens is een minimale aanlegdiepte van de fundering op staal zodat men er zeker van kan zijn dat de grond onder het gebouw niet zal bevriezen.


Als de grond onder een gebouw met fundering op staal bevriest kan het gebouw gaan schuiven. Problemen met de fundering kunnen dan ook al snel zorgen voor bijvoorbeeld vervelende scheuren die niet alleen visueel niet aantrekkelijk zijn, maar ook voor heel wat extra problemen kunnen zorgen. Investeren in een echt kwalitatieve fundering is hoe dan ook altijd noodzakelijk wanneer je extra kosten in de toekomst wil voorkomen. Bij klei en veenachtige gebieden is het vaak niet goed mogelijk om een fundering op staal te realiseren, omdat de zettingen hier te groot zouden worden.


De keuze van een geschikte fundering is afhankelijk van de kenmerken van je woning en de aard van de bodem van je bouwgrond. Bij een fundering op staal graaft men gleuven in de grond op de plaatsen waar later de muren van je huis zullen staan. Vervolgens stort men beton in deze gleuven.


Steeds meer woningeigenaren kiezen voor het aanleggen van een kelder of souterrain onder de bestaande woning of tuin. De nieuwe kelder of souterrain kan hierbij tevens fungeren als nieuwe fundering. Wilt u zelf uw houten vlonder bouwen?


Fundering aanleggen

Lees dan onze handleiding voor advies over plaatsing en tips voor het berekenen van het benodigd aantal vlonderplanken, palen, liggers, schroeven en slotbouten. Met onze montagetips en uitleg kan iedereen een houten vlonderterras aanleggen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts