donderdag 19 november 2015

Lavandula angustifolia

Wir bringen Ihnen feinste lose Tees direkt vom Teebauern. Geen gesjouw, lage prijzen! Hét online tuincentrum met meer dan 10. Ergebnisse von Suchmaschinen!


Lavandula angustifolia (lavendel) is een geurende wintergroen struikje. Dit is de gewone lavendel die als ook als keukenkruid wordt gebruikt. Lavendel verdraagt droogte en staat graag op een plek in de volle zon.


Hoe meer echte lavendel in de zon staat, hoe intensiever de kleur wordt. De bloemetjes zijn donkerblauw en bloeien in juni en juli. Angustifolia betekent smalbladig. Samen met dille, bonenkruid en salie is dit zeer lekker voor een kruidenboter. De jonge bladpunten kunnen in de soep, salades, vis, gevogelte meekoken en worden voor het opdienen verwijderd.


Het is een lage, sterk vertakte struik. Echte lavendel is oorspronkelijk afkomstig uit Zuid-Europa , waar ze groeit op droge, rotsige, kalkrijke hellingen. Ideal for garden borders, cooking and potpourri, this lavender also produces the best oils. Catalonia and the Pyrenees.


Topkwaliteit Lavendel, Niet goed Geld terug! France and adjacent areas of Italy. De lavendelplant krijgt een maximale hoogte van ongeveer cm. Hoe meer hij in de zon staat, hoe intensiever de kleur wordt. Wil je het kruid zelf gebruiken in bijvoorbeeld geurzakjes?


Lavandula angustifolia

Dan kun je de bloemen drogen. Waar kan ik lavendel planten? De eerste maal in het voorjaar, de tweede keer na de bloei. De smaak van lavendel is zoet en zeer sterk. Gratis bezorging vanaf 5- Deskundig advies van specialisten.


Ook op schrale grond zal deze tuinplant groeien. Wanneer u meer Lavandula ’s bij elkaar wilt zetten, adviseert Tuinplantenwinkel. Hij groeit redelijk compact en breder dan hoog, is vrij laagblijvend en bloeit van juni tot september met mooie geurende paarsblauwe bloemen. De blaadjes zijn grijs tot zilvergrijs en aromatisch. De kuiflavendels ( Lavandula stoechas en hybriden) zijn vooral bedoeld als potplant of voor kleine groepjes op een beschutte plek.


Lavandula angustifolia

Deze verbeterde selectie komt voort uit de Lavandula Munstead-familie. Voor meer tips over het toepassen van vaste planten klik hier! Alleen beschikbaar in de winkel. Door verschillende tuinplanten met elkaar te combineren kun je mooie en kleurrijke borders creëren.


Halfheester die heel veel gebruikt worden in de tuinen om plantvakken mee op te vullen. Ze zijn mooi grijsbladig en staan graag op een zonnige standplaats die in de winter niet te nat is. Knip de uitgebloeide bloemen uit de plant voor doorbloei.


In maart of april kan de plant teruggesnoeid worden, maar zorg er wel voor dat je in het groen blijft knippen, anders is de kans groot dat hij niet meer uitloopt. Bekijk het product online of kom naar één van onze winkels.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts