woensdag 31 augustus 2016

Mol in tuin

Goedkope producten, 1 Effect. Wat je ook zoekt, je vindt het bij Kabelshop. Diervriendelijke Muizenvallen! Ruim aanbod Insectenlampen. Snel en doeltreffend van uw plaagdieren af.

Alles voor het verjagen en vangen van mollen en woelmuizen. Alle merken mollenbestrijders. Vergelijken doe je op Beslist. Wanneer u mollen in de tuin heeft, zoek met uw hand een van de ingangen op (daar waar de hoop op het gras ligt), Steek er een stuk slang in van ongeveer cm.


Laat de helft eruit steken, zodat hij wind opvangt. Door het gieren kan de mol zich niet meer goed bewegen. De mol moet het van zijn gehoor hebben.


Iedereen die een tuin heeft met een mooi gazon kent het probleem.

Op een dag steekt een hoopje aarde de kop op en dat worden algauw meerdere. Een mol heeft er een onderkomen gevonden. Een goed teken, want de aanwezigheid van de mol betekent dat de tuin een uitstekend habitat vormt voor deze insecteneter. De schade die een mol aanricht in de tuin kan groot zijn: ze vernielen een gazon, ze wroeten planten los waardoor deze doodgaan en ze graven zelfs onder de bestrating door, met verzakking als gevolg. Afhankelijk van de sterkte van het apparaatje kun je met één exemplaar een tuin van 8vierkante meter mol -vrij maken!


Humusrijke grond trekt namelijk ook insecten en dus ook mollen aan. Zo krijg je mollen in de tuin ! Hij is in Nederland en België niet beschermd. Je kunt dus proberen om een mol te verjagen met apparaatjes die trillingen opwekken. Ze werken redelijk effectief en zijn makkelijk in gebruik.


Het nadeel ervan is dat je ze strategisch op de juiste manier zult moeten inzetten omdat de mollen anders plaatselijk verjaagd worden om vervolgens weer op een andere plek in de tuin op te duiken. In dit artikel wordt expliciet op de mollen ingegaan, want hoe zorgen wij ervoor dat dit diertje niet heel onze tuin verpest? Zo kunt je achterhalen waar de mol zit in de tuin. Vervolgens zet je twee tot drie klemmen uit in dit gebied. Wanneer je een mol gevangen heeft wees dan voorzichtig met het herstellen van het gazon.


Voor 23:bestel Morgen in huis.

De natuurlijke habitat van mollen is het bos, maar ze voelen zich ook op hun gemak in tuinen , grasland of bouwland. Rentokil bestrijdt geen mollen. Onderstaand vindt u een aantal bruikbare tips om de mollen in uw tuin te verjagen of te bestrijden.


Wanneer in een woonwijk woont, is de kans veel kleiner dat een mol zich in je tuin zal nestelen. Schep de mol uit de gang als de mol bijna aan de oppervlakte is en maak hierna snel de gang dicht, zodat je geen last meer hebt van de molshoop. Mocht dit allemaal niet baten, probeer dan simpelweg de mollen te verjagen.


Het hele jaar door loop je het risico dat een mol zich door je tuin heen zal graven, of zelfs permanent in je tuin wil blijven wonen. Vooral in de zomer, als de mol het meest actief is, is de kans erg groot. Hij banjert dan vaak van tuin naar tuin op zoek naar de meest voedselrijke stukken grond. Mollen in de tuin verjagen. Hierbij ploegt hij rustig de hele tuin om.


Met een mooie plantenborder of een strak gazon houdt de mol geen rekening. Elke dag zie je weer een nieuwe molshoop aan de oppervlakte omhoog komen. Als je niet snel ingrijpt, zal de mol zich voortplanten en voor het je het weet zit er een mollenplaag in je tuin. De nachtmerrie voor elke gazonliefhebber is een kolonie mollen.


Ondanks dat ik persoonlijk de mol een aandoenlijk diertje vind zie ik hem het liefst niet in de tuinen die ik aanleg. Ik zal om deze reden dan ook in eerste instantie proberen de mol te verjagen in plaats van direct mollenklemmen te zetten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts