maandag 22 augustus 2016

Amaryllis plant overhouden

Amaryllis plant overhouden

Bestel A-kwaliteit amaryllissen bij Bakker. We hebben 1 groei- en bloeigarantie. Geurende rozen of toch haagrozen? Subjects include biofuels, plant genetics, ecology and evolution.


Find amaryllis overhouden vandaag! Gratis bezorging vanaf €50! Online bestellen = razendsnel in huis! Kies je bezorgdatum, ook op zaterdag. De amaryllis is een plant die prachtig bloeit in de winter, maar ook de amaryllis raakt uitgebloeid.


Wat doet u dan met uw amaryllis ? Veel mensen gooien hun amaryllis bloembol weg en kopen in het najaar een nieuwe. Dat kan prima, maar proberen om uw amaryllis over te houden is natuurlijk nog veel leuker. Een prachtige winterbloeier is een amaryllis.


Echter een eeuwig bloeiende plant is geen enkele plant. Daarom raakt ook de amaryllis uitgebloeid. Een amaryllis overhouden is natuurlijk ook heel goed mogelijk.


Laat daartoe de plant in de pot staan of, als je een tuin hebt, poot deze (ná de ijsheiligen) in de volle grond. Deze bol kan al vroeg bloeien door hem binnen te zetten. U kunt de bol overhouden met de juiste verzorging, zo heeft u volgend jaar weer een bloeiende Hippeastrum. Uit de grote bloembol van Hippeastrum groeien dikke stengels met grote, lelieachtige bloemen. Staat de amaryllis het beste op de keukentafel of kan ze beter in de vensterbank staan.


Wat is de beste plaats voor mijn amaryllis ? Van origine is de amaryllis een subtropische plant. Ze houdt dan ook echt van de warmte. Ja, de plant wil geen vorst.


Een heel gedoe hoor, vooral als je meer van dat soort handenbindertjes hebt. Zijn geen moeilijke dingen verder. Wat ik deed elk jaar: na de bloei de bloem er uitknippen. Geen zaad laten maken is belangrijk. Als de bladeren dor zijn haal je hem uit de pot en ontdoe hem van kluit en bladeren en bewaar hem op een droge niet te koude plek.


Snelle levering, ruime keuze, bloeigarantie. TIP: Je amaryllisbol in wax kun je niet overhouden en het volgende jaar opnieuw in bloei brengen. Hij bloeit dus maar één keer. Als hij is uitgebloeid moet je hem wegdoen.


Ook als hij bladeren heeft ontwikkeld. Die kunnen naast de stelen ook uit de bol groeien. De plant heeft dan zo rijk gebloeid dat hij echt op is. Amaryllis heeft niet veel verzorging nodig.


Amaryllis plant overhouden

Hierdoor begint het blad zich te ontwikkelen. De bol zal nu reservevoedsel opslaan. Zowat eind mei kan de plant eventueel buiten geplaatst worden. Het is ruim voldoende als hij voor de helft in de grond zit.


Plant de bol zeker niet te diep. Neem een ruime pot en voedzame grond en plant de bol vervolgens goed vast. Het blad groeit dan nog even door. De plant verlangt nu ook regelmatig (elke weken) wat voedsel in het water. Hoe meer bladeren de plant maakt, des te beter de bloei volgende keer is.


Amaryllis plant overhouden

Per elke paar bladeren, maakt de plant nieuwe bloeistengel aan. Wanneer de nachttemperatuur boven de graden is (meestal eind mei) kunnen de planten op een zonnige plek in de tuin gezet worden. Beide behoren wel tot de narcisfamilie en zijn bolgewassen. De Hippeastrum komt uit Zuid-Amerika en het Caribisch gebied en houdt van warme omstandigheden.


Vele planten zijn estetisch zeer kleurrijk en sierlijk, maar vaak beseft men niet dat er achter die prachtige plant ook een giftige plant kan steken. Het innemen van enkele gram of druppels van bessen of delen van de bloem kan al voldoende zijn om ernstige vergiftiging op te lopen met soms fatale gevolgen nadien. Vermeerderen en overhouden van een Hippeastrum of ridderster is vrij eenvoudig.


Lees hieronder meer info over Hippeastrum of amaryllis. Hét online tuincentrum met meer dan 10.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts