maandag 8 augustus 2016

Fuchsia meststoffen

Dé decoratieve bouwmarkt voor de moderne doe-het-zelver. Feesten met Fuchsia : De zon schijnt uitbundig, de temperaturen stijgen en de kans op nachtvorst is voorbij… in mei kun je pas écht de bloemetjes buiten zetten. Een aanrader is de rijkbloeiende Fuchsia. Die is niet voor niets uitgeroepen tot Balkonplant van het Jaar. Welkom bij fuchsiakwekerij Kwekerij Van der Velde.


Bent u niet in de gelegenheid om een bezoek te brengen aan de kwekerij in Heerde, dan kunt u Fuchsiastekken, Pelargoniumstekken of meststoffen via onze webwinkel bestellen. Leave the search box empty to find all products, or enter a search term to find a specific product. Meststoffen en gewasbeschermingsmiddelen. Deze meststoffen zijn in diverse samenstellingen in de handel en zijn oplosbaar in water. De meststoffen worden door de planten direct opgenomen en moeten dus regelmatig worden toegediend.


U kunt dit eenmaal per week geven of elke keer als de plant water vraagt een klein beetje toedienen. De hoeveelheid staat op de verpakking. Kort en bondig is kunstmest een meststof samengesteld uit niet-biologisch ontgonnen elementen die de groei van allerhande gewassen stimuleert. Foutmelding De door u opgevraagde pagina kon niet gevonden worden. Sommige meststoffen bevatten ook een product om mos en onkruid te bestrijden.


Zo kun je met strooibeurt drie verschillende positieve effecten voor het gazon bekomen. Een overzichtje van dergelijke meststoffen. Door de meststoffen zal het gazon ook sneller dicht groeien waardoor het mos en onkruid geen kans meer krijgt. Met zijn sierlijke, klokvormige bloemen in diverse kleuren en kleurencombinaties die meestal variëren van wit tot donkerrood over paarsblauw tot oranje, is de bellenplant of fuchsia erg geliefd als pot- en borderplant. Het is een rijke bloeier die zijn prachtige bloemen vaak van juli tot in oktober draagt.


Op de verpakking van de potgrond staat meestal de verhouding van de toegevoegde meststoffen. Als deze erg laag zijn kan je wat eerder met bemesten beginnen. Ik geef mijn planten ook alleen mest als de potgrondkluit vochtig is. Is deze droog dan geef ik gewoon water zodat de grond vochtig word.


Fuchsia meststoffen

Dan geef ik de volgende dag mest. De Fuchsia staat bekend als een lange dagplant, dat wil zeggen dat ze, afhankelijk van de soort, bloemen maken als de dagen lang zijn. We zijn vooruitgangsdenkers met groene vingers en een groen hart, dus hoe beter we de natuur begrijpen, hoe beter we haar een handje kunnen helpen met technologische innovaties. Hoe uw fuchsia ’s verzorgen?


HET STEKKEN: De fuchsia wordt vermenigvuldigd door stekken. De gemakkelijkste en snelste manier van stekken is de top of scheutstek in het voorjaar. Deze periode is het gunstigst wat temperatuur en licht betreft. Met een scherp mesje snij je de stek van de plant. Niet schuin maar recht, ongeveer tot mm onder de.


Fuchsia meststoffen

Scheikundige meststoffen zijn onder verschillende vormen verkrijgbaar: opgelost in water, als poeder en als korrel. Het zijn deze korrels die de scheikundige meststoffen hun pejoratieve naam bezorgd hebben. De korrels zijn opgebouwd uitkorrels die de meststoffen dragen maar na oplossen van de werkende stoffen een restzout achterlaten.


Je kunt dus zelf experimenteren met de meststoffen. Een andere vorm van bemesting die veel gebruikt wordt is osmocote. Dit zijn gelige korrels die in een bepaalde verhouding door de potgrond gemengt worden. Deze korrels geven het hele seizoen voldoend meststoffen af.


Om uw fuchsia ’s een overvloed aan bloemen en stevige groene bladeren te kunnen geven, heeft DCM een specifieke vloeibare meststof ontwikkeld. Deze evenwichtige en zacht werkende suspensie van samengestelde meststoffen met organische voedingselementen, sporenelementen en voldoende ijzer zorgt voor sterke planten met een evenwichtige groei en. Om uw fuchsia ´s een overvloed aan bloemen en stevige groene bladeren te kunnen geven, heeft DCM een specifieke vloeibare meststof ontwikkeld. Deze evenwichtige en zachtwerkende suspensie van samengestelde meststoffen met organische voedingselementen, sporenelementen en voldoende ijzer zorgt voor sterke planten met een evenwichtige groei en bloei. Wilt u fuchsia ’s in potten houden, gebruik dan een goede potgrond.


Fuchsia ’s houden van een luchtige, lichtelijk zure aarde. Neem voor het verpotten een pot die maar een maatje groter is. Plant fuchsia ’s nooit in de volle zon en zorg dat de aarde vochtig blijft. In goede potgrond is de hoeveelheid daarin voorkomende meststoffen maar voldoende voor maximum zes tot acht weken. Wat is het toch een bijzonder plantje: de fuchsia ! Logisch, want de bloemen lijken ook werkelijk op belletjes.


In het Nederlands noemen we hem bellenplant.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts