vrijdag 19 augustus 2016

Betongranulaat

Na het breken, zeven en reinigen kan het verkregen granulaat uitstekend worden hergebruikt. Men spreekt van betongranulaat als het materiaal voor meer dan uit beton bestaat. Deze gelden voor betongranulaat dat voldoet aan de eisen in CUR-Aanbeveling 112. Voor vervangingspercentages tussen en 1 geeft CUR-Aanbeveling 1aangepaste rekenwaarden voor enkele betoneigenschappen en worden enkele milieuklassen uitgesloten.


Verschil betongranulaat en gebroken puin.

Het grootste verschil tussen betongranulaat en Gebroken Puin is de stevigheid van de fundering. Daar waar betongranulaat enkel bestaat uit beton is Gebroken Puin een mengeling van beton, cement en stenen. Hierdoor is betongranulaat beter geschikt voor zwaardere belasting (zoals industrieel verkeer). Een goede voorsortering is hier van het grootste belang. Verkrijgbaar in de maten 0-mm, 4-mm, 4-mm en 0-mm.


Betongranulaat is een granulaat dat wordt geproduceerd van oude beton. Vind hier een overzicht van het soortelijk gewicht van de meest gebruikte materialen in de bouw- en gww-sector. Dat kost allemaal extra betonmortel en onnodige tijd.

Vandaar dat steeds meer grondverzetbedrijf betongranulaat 0-mm afnemen, zo vertelt commercieel manager Mark Hofman van de Twee “R” Recycling Groep. De overheid streeft naar steeds duurzamer hergebruik van beton en daarom stimuleren we de recycling van betongranulaat 0-mm ook zo sterk. Beton granulaat wordt in de wegenbouw gebruikt als verhardingslaag van steenmengsel.


Gesloopt beton kan na bewerken - denk aan het breken, zeven en reinigen ervan - perfect worden hergebruikt als toeslagmateriaal in beton, ook wel beton granulaat genoemd. En is, met een hogere constructieve waarde dan straatzan zeer geschikt als verharding onder zwaarder belast straatwerk. We leveren betongranulaat met certificaten waarin technische en milieuhygiënische specificaties zijn vastgelegd en getoetst. Granulaat wordt ook gebruikt voor het.


De industrie streeft naar een toename van betongranulaat als hoogwaardige toepassing in beton. De inzet van betongranulaat is daarmee een onderdeel van het keurmerk Beton Bewust. U kunt betongranulaat in Harlingen afhalen of laten bezorgen op locatie.


Nieuwsgierig of betongranulaat iets voor u is? Met veel passie adviseren wij u over onze diensten en producten. Repac (tegenwoordig ook wel menggranulaat) is een mengsel van gebroken bakstenen en betonpuin. Het cement uit het aanwezige beton zorgt voor een hydraulische.


Als organisatie met zeer ervaren personeel in grond-, weg- en waterbouw, recycling en aanverwante activiteiten kunnen wij gebroken puin leveren. Wij onderscheiden ons door onze hoge kwaliteit, flexibiliteit en scherpe prijzen. Bij het inzamelen wordt de mono stroom betonpuin gescheiden zodat wij in staat zijn hoogwaardig gecertificeerd betongranulaat te produceren.

Voor zakelijke partijen of partuiculieren bieden wij menggranulaat, betongranulaat of freesasfalt aan op onze vestigingen in Sneek, Meppel en Zeewolde. Wij leveren menggranulaat in Frieslan Groningen, Drenthe, Noord-Hollan Overijssel, Gelderland en Flevoland. Dit is vaak een restproduct bij het uitzeven van het granulaat voor hergebruik in nieuwe betonspecie. Bij ons kunt u gebroken puin kopen voor een scherpe prijs. Het materiaal heeft een hogere constructieve waarde dan zand in zandbed en is dus geschikt voor relatief zwaar belaste wegen.


Toegepast als fundering onder een elementenverharding vermindert de spoorvorming. Voor andere betonproducten en betonwaren heeft de producent meer vrijheid in het gebruik van betongranulaat als vervanger van het primaire toeslagmateriaal. Naast gecertificeerd menggranulaat leveren wij ook betongranulaat 0-40. Nadat beton is vergruis gebroken, gezeefd en gewassen kan het materiaal uitstekend worden hergebruikt als grindvervanger in nieuw beton. Van Werven levert diverse fracties meng- en betongranulaat (0-3 0-1 4-3 etc.) onder BRL-certificaat, desgewenst hydraulisch of gestabiliseerd met cement.


De uiteenlopende fracties zijn geschikt voor bijv. Menggranulaat, Gebroken steen of Repac. Voordelig te bestellen voor €6- per bigbag.


Zeer geschikt voor funderingen of als halfverharding onder een oprit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts