maandag 8 augustus 2016

Campanula bodembedekker

Zoek naar bodembedekkers zon op de nieuwe KensaQ. Bestel top kwaliteit Bodembedekkers vanaf €snel op Bakker. Het is een snel groeiende, wintergroene bodembedekker , want het vormt in een rap tempo heuvelachtige matten. De plant doet het ook heel goed als onderbeplanting in plantenbakken of tegen een muur. Ze zorgen er voor kleur en geur, volume en structuur.


Succesvol rozen houden, op een biologische manier, kan iedereen, met deze drie tips.

Deze kan ook als bodembedekker worden gebruikt en hangt mooi over tuinmuurtjes. Waldsteinia ternata is een goede bodembedekker om grote vlakken mee te vullen en heeft een rustige, niet al te opvallende uitstraling. Campanula poscharskyana Geranium macrorrhizum Lamium maculatum.


Daar kun je lang plezier van hebben! Tip: knip of snij de uitgebloeide ranken niet af, dan zal de plant later in het jaar opnieuw gaan uitlopen en gaan bloeien! De campanula staat het liefst in de halfschaduw en is winterhard.


De lage soorten is uitermate geschikt voor rotstuinen en als randbeplanting in de border. Heeft als klimplant wel minder last van de bladvlekkenziekte daar deze ziekte ontstaat door een schimmelinfectie. Bestel één van onze top kwaliteit Bodembedekkers snel op Bakker.

Geurende rozen of toch haagrozen? Meer informatie over Vinca minor. Hoge soorten, lage soorten, bodembedekkend of net niet, de klokvormige bloemen in vele tinten blauw, paars, wit of roze hebben ze allemaal gemeen.


Is er nog een kaal stukje grond over? Plant daar ook eens een campanula , het is namelijk ook een fraaie bodembedekker. Stralende sterren en prachtige klokjes!


Deze lage soort campanula is goed te gebruiken als groene bodembedekker. Van deze soort poot je er ongeveer per vierkante meter tuinoppervlak. Snoeien: uitgebloeide bloemen verwijderen. Deze vaste plant is heel geschikt voor borders, grote rotstuinen en plantenbakken. Hij kan zich flink uitbreiden door zijn lange scheuten en vormt op die manier een goede bodembedekker die bovendien in de winter groen blijft.


Klokjesbloem ( campanula poscharskyana) bodembedekker. Deze klokjesbloem is ook wel bekend als kruipklokje of Servisch klokje. De klokjesbloem groeit met lange scheuten en kan zo dienst doen als bodembedekker.


De plant is om dezelfde reden ook zeer geschikt voor beplanting over muurtjes of hanging basket. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om Javascript aan te zetten. Van borderplant tot bodembedekker en van plantenbak tot in hanging baskets.


Dee prachtige meest blauwe-wit of roze kleuren zijn zeer aansprekend.

De plant zelf wordt tot centimeter hoog, en als bodembedekker houdt hij na een paar jaar het onkruid goed tegen. Hij gaat ontzettend lang mee, dus als je de schuimbloem eenmaal in je tuin hebt staan heb je er geen omkijken meer. Zo biedt de plant bescherming voor kleine diertjes zoals bijvoorbeeld egels, vogels en muizen en zorgt ervoor dat de grond minder snel uitdroogt. Daar groeien ze vooral als hangplant over de rotsen heen.


Wanneer bodembedekkers aanplanten?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts