donderdag 29 november 2018

Ficus planten

Bestel nu online bij Fleur. Hoge kwaliteit, een scherpe Prijs. Hét online tuincentrum met meer dan 10. Boek Appartement Ficus nu! Vind ficus soorten het nu op Kensaq.


Snoei de Ficus elk najaar, of als de plant te groot wordt.

Dit heeft als voordeel dat de kamerplant mooi compact blijft, zonder lelijke uitlopers. Daarnaast bereikt meer zonlicht gedurende de winter de kern van de Ficus. Deze ficus komt van nature voor in delen van Zuidoost-Azië en tropisch Australië. Ficus benjamina is een populaire kamerplant die ook wel waringin of treurvijg wordt genoemd. Ficus planten kopen bij 123planten Gratis verzending vanaf €Ficus kamerplant vers van de kweker Ficussen zoals de, Lyrata, Robusta, Benjamina en.


Kenmerk van de Ficus is dat de plant een bloem heeft die niet op een bloem lijkt. In de zogenoemde schijnvrucht zitten de minuscuul kleine mannelijke en vrouwelijke bloemdelen die, nadat ze bevrucht zijn, de vijg tonen. Als kamerplant komen we merendeels jeugdvormen van de planten tegen, die deze schijnvruchten (bloemen) nog niet tonen.


Er zijn allerlei verschillende soorten Ficussen , met ieder zo zijn eigen kenmerken.

Hij is sterk maar wordt niet graag verplaatst. Wist je dat de ficus van oorsprong uit Afrika komt. De Ficus is een echte woonkamer plant.


Hij is verkrijgbaar in vele uitvoeringen, Ficus Lyrata met groot bla Ficus Benjamina met klein blad of een Ficus Microcarpa dat wel een beetje lijkt op een bonsai. Ficus elastica heeft een heel lichte standplaats nodig, zonder direct daglicht rond het middaguur. De groene planten kunnen met iets minder licht toe dan de bonte planten. Vermijd tochtrijke plekken en zet ze niet direct bij een raam, vanwege de koude lucht.


Van alle ficus planten is de Rubberplant het beste getest in het zuiveren van giftige gassen binnenshuis 1. De plant is vooral goed in het verwijderen van formaldehyde. De Rubberplant heeft weinig licht nodig de plant kan goed overleven in de halfschaduw of schaduw. Een Ficus is een sterke plant. In de natuur worden ze zelfs meer dan vijfhonderd jaar.


Binnenshuis zijn de omgevingsfactoren voor de Ficus totaal anders dan in de natuur. Tijdens de teelt van de planten zijn ze hier wel gedeeltelijk op voorberei maar toch is er een aantal tips, waardoor u meer plezier heeft van een Ficus. Speciale vormingstechnieken: Ficus heeft het vermogen om delen van planten die onder druk tegen elkaar gebracht zijn te laten versmelten.


Dus takken, wortels of stammen kunnen samensmelten en aansprekende structuren vormen.

Planten zie onze aanbiedingen! Mocht je ooit in een huiskamer of kantoor staan en iemand vraagt of jij weet wat voor soort plant daar staat, gok dan altijd op de Ficus. Grote kans dat je het goed hebt.


Maar de Ficus is niet altijd een rustige kamerplant geweest. Ze komen hoofdzakelijk voor in delen van Azië en Afrika, maar ook in Zuid-Amerika en Australië. Een paar soorten zijn erg beken zoals de vijgenboom ( Ficus Carica) die uit het Middellandse-Zeegebied komt en de rubberboom ( Ficus Elastica). Ficussen vindt u al jaren lang in de woonkamers van Nederlanders, het is een populaire kamerplant.


Deze plant hoort bij de Moerbeifamilie, deze heeft nog 7andere soorten onder zijn naam. Bovendien is het een makkelijke plant , waar je amper omkijken naar hebt. Wel lekker warm inpakken als hij vanuit de winkel met je mee naar huis mag, want als subtropisch type is het een béétje een koukleum.


Ficus is de botanische naam van een geslacht (genus) in de moerbeifamilie (Moraceae). In de keuken en aan tafel is het genus het meest bekend van de vijg , in de huiskamer van de kamerplant, de ficus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts