maandag 5 november 2018

Moestuinieren

Duurzame tuinproducten, zoals moestuinbakken, tuingereedschap, kweekspullen enz. Niet met het unieke Makkelijke Moestuin-systeem en de bijbehorende app. In minuutjes per dag altijd een goede oogst! Wij willen zoveel mogelijk mensen aan het moestuinieren en we willen ze het zo gemakkelijk mogelijk maken.


Moestuinieren

Daarom stellen wij onderdelen van MijnMoestuin. Ecologisch moestuinieren is gezond en hoeft niet moeilijk te zijn, als je maar even weet hoe te beginnen. In dit gedeelte van mijn website wil ik graag wat vertellen over het (biologisch) moestuinieren.


Nog even voor alle duidelijkheid: biologisch tuinieren kent een aantal ideeën en uitgangspunten die ook voor de siertuin heel handig en bruikbaar zijn, en niet alleen voor de moestuin! Een tuinkalender voor de moestuin, voor de teelt van jouw groenten en fruit Mijn Moestuin. Moestuinieren voor beginners en plantenkeuze als eenvoudigste groenen om te kweken.


De grootste oorzaak van mensen die starten met moestuinieren en dit slechts gedurende enkele weken of maanden volhouden, is de ongelukkige keuze van soorten groenten. Dit resulteert in een moestuin die te veel onderhoud vraagt. Wij kiezen voor teelt in de volle gron omdat kinderen hierdoor het meest leren over natuurlijke processen. Meer over de voordelen van telen in de volle grond lees je hier. De cursus bevat bovendien recepten met groenten en fruit van het seizoen.


Vond ik het toch belangrijker dan ik dacht. Een moestuin aanleggen is leuk. Je kunt een paar groenten en kruiden in je achtertuin kweken, maar je kunt het ook groter aanpakken: op een volkstuinencomplex of met de hele buurt in een buurtmoestuin. Er is een actueel cursusboek beschikbaar, dat je kunt aanschaffen via de Webwinkel. Het boek is praktisch opgezet: het neemt niet de theorie als basis, maar de echte moestuin.


Voor iedereen die een moestuin heeft of een moestuin wil beginnen heeft Groei. Een aantal experts vertellen wat er nou zo leuk is aan je eigen groeten, fruit en kruiden kweken. Dat moestuinieren populair is hoeven we je waarschijnlijk niet meer te vertellen. In de video vertellen enkele experts waarom dit nu zo populair is én wat er zo leuk aan is.


Het is een tren precies weten wat je eten. En dat gaat veel makkelijker als je het zelf kweekt. Hierom staat moestuinieren weer helemaal in de belangstelling. En wij vinden zelf, er is niks leuker dan je eigen eten zien groeien. Of je nou een balkon hebt of een moestuin zo groot als een voetbalvel moestuinieren kan altijd.


Moestuinieren

Om een eigen moestuin te beginnen heb je wel wat benodigdheden nodig. Uiteraard plantjes of zaadjes voor groente, fruit en kruiden, maar ook potjes en labels. Online cursus biologisch moestuinieren voor beginnende tuiniers die al in jaar een riante oogst van eigen kweek willen. Onmisbare kennis bij het aanleggen en bijhouden van een productieve moestuin.


Voor elke dag gezon vers, biologisch en vooral lekker eten uit eigen moestuin. Voor moestuinieren is een bijzonder mooi gedeelte van het Kasteel Ophemert ingericht. Diverse experts op het gebied van moestuinieren laten je alle mogelijkheden zien. Van bodem tot snoeien, plant in de grond tot op jouw bordje, alles komt aan bod. Bij Gardenista eet je live uit de tuin.


Bekijk hier ons hele programma. Hou jij van moestuinieren of wil je er mee beginnen? Ga vliegend van start in je moestuin! IVN helpt je om meer uit je moestuin te halen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts