maandag 19 november 2018

Hoe groeit een kiwi

GSMpunt zorgt voor een snelle levering en goede service. U betaalt geen verzendkosten. Repareer je apparaat, vervang een onderdeel of accessoire en voorkom E-waste.


Hoe rijper de kiwi , hoe gemakkelijker hij te eten is. Ze worden vaak onrijp aangeboden, maar dan is de smaak zurig en de nasmaak onprettig.

Een kiwi kan men thuis verder laten rijpen op kamertemperatuur, niet in direct zonlicht en niet te dicht in de buurt van ander fruit. Veel mensen denken dat de kiwi alleen in Nieuw-Zeeland groeit , maar niets is minder waar. Ook op Hollandse bodem doet de plant het uitstekend.


Het is hierbij wel belangrijk dat het in de winter niet te koud wordt. De meeste kiwi ’s zijn namelijk niet opgewassen tegen een strenge winter. Het vruchtvlees is groen, met hele kleine zwarte pitjes.


De kiwi is een van de gezondste fruitsoorten.

Kiwi (Actinida) is meestal een forse, rommelige groeier. Er zal dus orde op zaken gesteld moeten worden zodra de plant weer gebloeid heeft. Hoe u dat kunt doen staat beschreven in de onderstaande tekst.


Dit artikel gaat over het planten, kweken, snoeien en stekken van de kiwi (actinidia deliciosa). Het kweken van de kiwi is stilaan een rage geworden. Veel tuincentra bieden deze interessante planten aan. Dure producten zoals ananas, aardbeien, bessen en papaja worden met het vliegtuig vervoerd. Maar hoe begin je hieraan?


Deze vruchten kunnen niet heel lang bewaard worden en moeten daarom zo snel mogelijk naar de supermarkt. Een echte verrassing uit de Belgische tuin is de kiwi. Eenmaal op dreef geeft de grappige klimmer emmers vol met sappige vruchten.


Oogsten doe je in november, maar je kunt er de hele winter lang van eten. Zon, ruimte en wat geduld. Kiwi is een zeer snel groeiende klimplant en kan wel tot m groeien. Zou je hem alsmaar afknippen dan groeit hij alsmaar weer opnieuw aan zonder ooit vrucht te geven.


Minimaal moet je er toch wel een meter of voor hebben.

De enzymen in de kiwi ’s helpen de spijsvertering en zijn cholesterolverlagend. De talrijke antioxidanten helpen tegen veroudering en werken antikanker. De druif en de kiwi gedijen het best in wat warmere streken maar ze kunnen het Nederlandse klimaat goed aan. Dat geldt zeker voor de druif. Er bestaan enkele rassen die hier een rijke oogst opleveren, zoals de ’Boskoop Glory‘.


Deze vrucht groeit aan een struikachtige klimplant die goed kan groeien in subtropische gebieden. Oorspronkelijk komt de kiwi uit China. Aangezien de kiwi gevoelig is voor strenge vorst is het aan te raden de kiwi in de winter goed af te dekken, of vanaf het begin in de kas te kweken.


Wist jij dat deze groente- en fruitsoorten zo groeien? Mango behoort samen met de banaan tot de belangrijkste vruchten uit de tropen. Vanuit een mangopit ontstaat een mango plantje die kan uitgroeien tot een mangoboom met een hoogte van wel meter! Wil men goed ontwikkelde en smakelijke kiwi ´s bekomen dan is het absoluut noodzakelijk onze kiwiplanten regelmatig te snoeien. De vaardigheid in de snoei van kiwiplanten is dan ook één van de voornaamste factoren in het behalen van een rijke oogst.


Denk dat ik van deze maar enthout nemen. Plant kiwi in de volle grond of in een grote pot met zanderige potgrond. De kluit mag licht vochtig zijn, maar geen voetbad hebben. Omdat kiwi zo snel groeit , heeft de plant extra plantenvoedsel nodig. Kiwi ´s zijn de nationale trots van Nieuw Zeeland waar ze inheems zijn.


Ze bevatten eigenlijk maar één soort vitamine en één mineraal en zijn toch supergezond. Ook worden wel kiwi -eieren uit het nest gehaal zodat de jonge kiwi het in het wild moeilijke eerste jaar in gevangenschap kan doorbrengen en later weer uitgezet kan worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts