donderdag 1 november 2018

Moestuin ideeen

Duurzame tuinproducten, zoals moestuinbakken, tuingereedschap, kweekspullen enz. Advies en tips voor het succesvol telen van groenten, fruit en kruiden in je eigen moestuintje. Bekijk het bord Moestuin indeling van ystikkelbroeck op Pinterest. Bekijk meer ideeën over Moestuin indeling, Tuin ideeën en Tuinieren. Moestuin In dit gedeelte van mijn website wil ik graag wat vertellen over het (biologisch) moestuinieren.


Moestuin ideeen

Nog even voor alle duidelijkheid: biologisch tuinieren kent een aantal ideeën en uitgangspunten die ook voor de siertuin heel handig en bruikbaar zijn, en niet alleen voor de moestuin ! Een moestuin is leuk, leerzaam en gezond. Lees hier originele tips en ideeën voor een moestuin in uw tuin. Alles over je eigen moestuin. Het geeft namelijk heel veel voldoening als je de planten die je maandenlang met liefde in leven houdt ook echt kunt eten. Heerlijke kruiden als peterselie, rozemarijn, munt, dragon of tijm uit eigen tuin maakt ieder gerecht een stuk smaakvoller.


Daarom deel ik simpele moestuin ideeën voor op school of thuis. Op de school van mijn kinderen is er een moestuin. Iedere week helpt een groepje kinderen mee in de tuin. Is er oogst, dan kunnen de ouders voor een klein bedrag groente kopen. Van de opbrengst worden nieuwe spullen voor in de moestuin gekocht.


Het hebben van een moestuin en het kweken van je eigen kruiden en groenten is gemakkelijk, plezierig en milieuvriendelijk. Zoals je hebt gezien, is het niet moeilijk om je eigen verticale moestuin te maken en de meeste gewassen die zich aanpassen aan deze configuratie vereisen niet al te veel verzorging. Je tuin hoef je er niet voor over hoop te halen. In een grote moestuin kun je meerdere moesbedden aanleggen waarbij je gebruik maakt van combinatieteelt en wisselteelt.


Heb je geen ruimte voor een aparte moestuin , gebruik dan een randje van je border of moestuinier in een vierkante meterbak. Hier lees je alles over groenten en fruit die je zelf kunt kweken. Alleen in december en januari kan je niets zaaien of planten.


Dus hoe eerder je begint, hoe meer profijt je ervan hebt. Vogelhuisjes, duurzame moestuinbakken, insectenhotels, tuingereedschap en meer. Voor degene die er juist graag een willen, is de ruimte er soms niet, maar ook dan zijn er mogelijkheden.


Voorbeelden hiervan zijn het vierkante meter tuinieren, of tuinieren in bakken of potten. Zoals met veel is het beginnen ervan niet zo ingewikkeld. Het volharden en tot een goed einde brengen vaak wel.


Moestuin ideeen

Dat geldt zeker voor een moestuin. Zelf een moestuin starten? Met deze handige moestuintips maak je alvast een goede start in je moestuin of volkstuin.


De plantjes komen dan in verhoogde bloembakken te staan, zodat er een mooi effect ontstaat. Deze tuin heeft een brede veranda, waardoor de tuin niet alleen aan de voorkant, maar ook aan de zijkant open moet zijn. Check dan hier het Mega Moestuin stappenplan. Stap voor stap leg ik uit hoe je met een moestuin kunt beginnen en waar je op moet letten. Heb je al een moestuin en wil je deze zo goed mogelijk indelen met behulp van een moestuinplan?


Die gebruiken ze nog steeds. Een tuintje verbindt, geeft rust, doet goed en is gezond. Makkelijke Moestuin schooltuin in Sauwerd. Er zijn ik weet niet hoeveel onderzoeken die dat zonder meer aantonen.


Het is namelijk zo, dat er midden in de moestuin een paar veldjes alweer zijn ingezaai en daar mag Bella natuurlijk niet grazen. Dus de omheining moest daar helemaal omheen worden geleg als een soort van by-pass. Maar nu is het klaar, en daar komt ze aanlopen. Helemaal blij over het pa naar het groene veld.


Landleven special Moestuin. Meer over over ecologische oplossingen als mulchen en swales, hoe je het seizoen vervroegt en de zonnewarmte optimaal in je moestuin vangt lees je in onze nieuwe special Moestuin. Een bewaarnummer met bruikbare tips voor het zelf verbouwen van groente.


Zo is er informatie te vinden. Of je zaait in volle gron in een vierkante meter- moestuin of in potten op terras of balkon, het moment is nu aangebroken om buiten te zaaien. Kies voor je moestuin (bak) een zonnige ligging en liefst beschut tegen de wind.


Moestuin ideeen

De verticale moestuin is een uitstekend idee voor elk buiten- of interieur. Meestal ontworpen voor kleine ruimtes of klimplanten, heeft de verticale tuin veel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts