vrijdag 2 november 2018

Hoogstam appelboom

Zoek naar appelbomen kopen op de nieuwe KensaQ. Met een appelboom in uw tuin kunt u uw eigen appels uit de boom plukken met een heerlijk zoete smaak. Al onze appelbomen kunt u kopen in de maten hoogstam , halfstam en laagstam. Verschillende soorten zijn zelf bestuivend en geven al snel vrucht, zoals Malus Domestica Ecolette, Malus Domestica Braeburn en Malus Domestica Elstar.


Op onze kwekerij zijn diverse (bijna volgroeide) appelbomen te bekijken of te kopen.

Let bij het kiezen van een appelboom vooral op bestuiving en ziekteresistentie. Een appelboom snoeien en verzorgen. Zoals u ziet zijn er vele verschillende soorten appelbomen.


De appel is een enorm populaire vrucht. Als u er niet uitkomt, contact ons dan even, wij helpen u graag. Indien u opzoek bent naar een appelboom die al vrucht geeft, dan verwijzen wij u naar de Oude appelboom.


Prijziger dan een jonge boom, maar deze geeft wel gelijk vrucht.

Heb je gekozen voor een half- of hoogstam ? Dan is het verstandig boompalen en boomband te gebruiken om de appelboom te verstevigen. Om ervoor te zorgen dat je appelboom goed groeit en zich ontwikkelt en je elk jaar opnieuw van een lekkere oogst kunt genieten, is het belangrijk de appelboom jaarlijks te snoeien. Men kan er prachtige geleide hagen, palmetten en spillen mee vormen.


Halfstammen zijn geënt op matig tot sterk groeiende onderstammen. Een oude, verwaarloosde appelboom kan in principe verjongd worden. Maar als de boom ouder is dan een jaar of dertig heeft dit weinig zin meer: hij zal slecht herstellen, vaak al verzwakt en ziektegevoelig zijn en weinig goede vruchten geven. In dat geval kan hij beter vervangen worden.


De foto’s geven een indruk van het formaat van de appelbomen binnen deze prijsklasse. We hebben ook grotere hoogstam appelbomen beschikbaar, zie hiervoor onze website of kom langs in onze showtuin. Overige bijzonderheden: deze prachtige hoogstam appelbomen zijn direct fruitdragend en zijn een lust voor het oog! De officiële naam voor de Goudreinet is ‘Schone van Boskoop’. Hoogstam appelboom Goudreinet.


Op zoek naar een Elstar appelboom ? U heeft al een boom vanaf €150.

De leeftijd varieert van tot jaar en bezorgen is mogelijk! In ons land werd de hoogstam vervolgens in zestiger en zeventiger jaren op grote schaal gerooid om plaats te maken voor dwergboompjes. In ons omringende landen is het rendabel benutten van hoogstam fruitbomen soms nog tot op de dag van vandaag ondersteund met onderzoek, educatie en voorlichting. Op tuinplantenwinkel bieden we verschillende hoogstam fruitbomen aan. U vindt hier perenbomen, appelbomen , pruimenbomen, kersenbomen, notenbomen, kweeperen, mispels en bijvoorbeeld tamme kastanjes.


Al deze bomen worden in pot geleverd en zijn het hele jaar door aan te planten. We verkopen laagstam en hoogstam appelbomen. Naast de ‘Elstar’ bieden we in onze webshop diverse appelrassen aan. Naast de verschillende variëteiten is er ook keuze in maatvoering en groeiwijze. Van kleine patiofruitbomen, zuilappels, lei- appelbomen en hoogstam bomen tot oude appelbomen van de gaard.


Appelboom kopen bij Tuinplantenwinkel. Filmpje waarin in plaatjes te zien is hoe een hoogstamappel (Glorie van Holland) wordt gesnoeid. De boom is jaar en wordt jaarlijks gesnoeid.


Walnoten worden nog steeds als hoogstam geteeld. In onder andere Zuid-Limburg behoudt men wat nog resteert van het traditionele landschap door middel van de aanplant van nieuwe hoogstamboomgaarden, veelal omhaagd met meidoornhagen. In België vindt men onder andere in het Hagelan Haspengouw en het Land van Herve nog hoogstamfruitboomgaarden. De charme van een appelboom.


Mooie oude appelbomen uit de Betuwe, in leeftijd variërend van tot wel jaar. De onderste takken van de laagstam beginnen op ca. Stamdikte tot wel cm. Onze appelbomen zijn adembenemend mooi en bijzonder vruchtrijk.


Het is belangrijk een appelboom te snoeien, anders blijft hij groeien en maakt hij geen appels. Bij appelboom snoeien lees je hoe je een appelboom snoeien kunt. In de meeste tuincentra kun je wel een appelboom kopen, maar je kunt het beste je appelboom kopen bij een kweker. Bij de kweker krijg je vaak het.


Wij zorgen voor deskundige en complete levering in heel Nederland. Neem dan contact met ons op voor deskundig advies.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts