dinsdag 13 november 2018

Koppelstuk waterleiding

Koppelstuk waterleiding

Coolblue: Alles voor een glimlach. Specialistisch advies nodig? Of je nu dagelijks klust of één keer per jaar. GAMMA is er voor iedere klusser! Veel keuze met topservice.


Vandaag bestel morgen in huis. Voor het aanleggen of vervangen van (delen van) deze gas- of waterleidingen kunnen we vaak niet volstaan met slechts één stuk koperen buis. Het netwerk moet namelijk veel verschillende plekken bereiken en daarom is het vaak nodig om buizen aan elkaar te verbinden.


Dit kan een rechte verbinding zijn, maar ook een met een hoek of bocht erin. Een drinkwaterleiding hoeft niet van metaal te zijn. Tegenwoordig wordt voor zowel cv als waterleidingen steeds vaker kunststof leidingen gebruikt. Dit is een systeem dat bestaat uit harde maar flexibele buizen, die je met je handen kunt verbuigen. Tips bij het bepalen van het traject van de waterleiding.


Hou leidingen voor warm water zo kort mogelijk om warmteverlies tot een minimum te beperken. Voor een vlotte doorstroming van het water vermijd je best hoeken van 90°. Bij het aanleggen of vervangen van leidingen in huis maak je meestal gebruik van knelkoppelingen.


Een knelfitting is een koppelstuk met een wartelmoer en knelring. In ons installatiepakket vindt u een knelfitting met koppelstuk. Hiermee gebruikt u slechts de knelfitting in de bestaande waterleiding. De buitendraad aan de andere zijde van de knelfitting gebruikt u dan om daar uw Hydrotense installatie mee aan de waterleiding te koppelen.


Met tyleenbuizen en bijbehorende koppelingen kun je snel zelf een waterleiding aanleggen. Wildkamp helpt u graag verder! Maar let op: tyleen is niet geschikt voor een drinkwater- of gasleiding.


De vier klussen die wij laten zien: 1. Koppelen van een koperen leiding aan een tyleen leiding 2. Ga niet trekken aan een bestaande slang, maar gebruik liever een wat langere slang om de juiste afstand tussen de gasfles en het aan te sluiten apparaat te overbruggen. Alle gasslangen en accessoires zoals koppelstukken , schuifslangpilaar en thermokoppels zijn goedgekeurd voor gebruik in de camper of caravan. Kranen voor wateraanvoer in vele verschillende soorten en uitvoeringen zijn bij Praxis te vinden. Zelf een waterleiding aanleggen, alle klustips om te klussen met waterleidingen , leest u op mijnkluswijzer. De online kluswijzer van Nederland!


Koppelstuk waterleiding

Start met zoeken bij Visymo. Vind koppelstuk waterleiding. Zoek Nu Sneller, Beter en Slimmer bij Vinden. GigaGunstig is dé site om koppelstuk waterleiding te vergelijken!


Een brede verscheidenheid aan koppelstukken waterleiding -opties zijn voor u beschikbaar, zoals pe, messing en metalen. Info over waterleiding koppelstukken. Resultaten van zoekmachines! Goedemorgen, tips gevraagd Ik ben bezig met het aansluiten van een inbouw-wc. Wanneer u een tyleen waterleiding wil aanleggen gebruikt u een tyleenslang voorzien van het KIWA keurmerk.


Deze is te herkennen aan zijn blauwe streep en is verkrijgbaar in rollen van of 1meter. Een pvc buis is zeer geschikt als onderdeel van uw waterleiding. Koppelstukken koop je eenvoudig online bij bol. Onze buizen zijn bestand tegen hoge druk. Want als u ze gebruikt als waterleiding is het van het grootste belang dat er geen risico is op scheuren door te hoge belasting.


Het type pvc buis dat wij hiervoor gebruiken draagt het KIWA keurmerk. Een belangrijk onderdeel van ons assortiment is de tyleen buis. Deze verkopen wij altijd met het KIWA keurmerk (voor waterleidingen ) of met het GASTEC keurmerk (voor gasleidingen).


Koppelstuk waterleiding

De waterleidingen die dit keurmerk hebben, zijn te herkennen aan een blauwe streep aan de zijkant. De gasleidingen juist aan een gele streep aan de zijkant.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts