dinsdag 6 november 2018

Portugees laurier

Goedkoopste struiken en bezorging. Haagplanten, zo bij u thuisbezorgd. Binnen werkdagen geleverd. Find Le Laurier and Related Articles. Zuivere en Gezonde Natuurproducten bestellen!


In erg winderige gebieden wordt bescherming tegen te veel wind aangeraden.

Wanneer u een bestelling plaatst, wordt de plant zorgvuldig uit de grond bij ons op de kwekerij gehaald. Om de kluiten wordt jute geplaatst. Portugese laurier met kluit.


Echter kunnen haagplanten die in containers zijn gekweekt het hele jaar de grond in, mits er geen vorst is. Het is eveneens een wintergroene, bosssige, dichtvertakte struik, goed winterhar zeewind bestendig. Zonder snoeien kan de laurier ruim twee meter hoog worden. Doordat de heester snoeien goed verdraagt, leent deze plant zich uitermate voor haagvorming.


Deze Prunus heeft een wat ander blad en groeit wat sneller dan een Prunus lusitanica.

Het is leerachtig, glanzend en daardoor erg decoratief. Het is een wintergroene heester die uitstekend snoei verdraagt. Topkwaliteit Laurier , Niet goed Geld terug! Wij werken namelijk samen met de allerbeste kwekerijen. De beste periode is tussen oktober en juni.


Dit om uitdroging tegen te gaan. Struiken boven de meter kunnen er meter per meter aangehouden worden. Door het kleinere blad en de fijnere vertakkingen krijgt deze laurier een compleet andere uiterlijk dan we gewend zijn van laurieren. Daaraan ontleent hij ook zijn naam.


Er zijn van deze soort drie plantvarianten mogelijk, als struik, als plant op stam, of als haag. De plant heeft daardoor iets mediterraans en dat spreekt veel mensen aan. Deze plant is echter niet eetbaar, net als de Prunus laurocerasus, waar deze plant nog het meest aan verwant is.


Laurier snoeien De laurierkers is een dichte, wintergroene struik die meestal snel groeit en bijzonder sterk is. Door de snelle groei moet je een laurier snoeien om hem binnen de perken te houden. Bij de bemesting in het najaar zal de heester opnieuw uitlopen. De heg zal er, door de bemesting, gezonder en voller uitzien. De portugese laurier wordt een grote struik of een kleine boom, maar is ook erg geschikt als haagplant.


Het blad van de portugese laurierkers is langwerpig eivormig, leerachtig, toegespitst, met gegolfde en gezaagde rand.

Ik heb uw kennis en hulp nodig met onze portugese laurier haag. Samen met mijn vriendin woon ik in Duitsland. Deze stonden bij de kweker in de grond. Laurier is afkomstig uit vooral het oostelijk Middellandse Zeegebie uit landen als Turkije, Georgië en Griekenland.


In Nederland wordt laurier gekweekt als kuipplant omdat de plant niet volledig winterhard is. Toch zal laurier een matige Nederlandse winter wel overleven, zeker in de kuststreken en als er genoeg beschutting is. De Prunus lusitanica Angustifolia is een mooie donkergroene laurier waar een strakke haag gemaakt van kan worden. Nieuwe en tweedehands Tuin en Terras artikelen kopen en verkopen doe je via Marktplaats. Bekijk alles met portugese laurier ! Tuinmeubelen, grasmaaiers, haardhout.


Eén keer per jaar is al voldoende om hem goed in model te houden. Doe dat bij voorkeur in de zomer, na de groei. Deze haagplant heeft een hoge bladdichthei dus het is zonde om hem te grondig te snoeien. Daardoor is er met weinig snoei toch een strakke haag te maken. Tijdens het rooien van de laurier worden de wortels afgestoken, waardoor de laurier zich op zijn nieuwe locatie het eerste jaar moet settelen en nieuwe haarwortels vormt.


Het eerste jaar zal de laurier niet veel (bovengrondse) groei vertonen, het tweede jaar na aanplant zal de laurierhaag veel sneller groeien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts